Suositussa TikTok-sovelluksessa leviää hengenvaarallinen pistorasiahaaste: "Silloin tilanne on jo vaarallinen jokaiselle rakennuksessa olevalle"

Suositussa TikTok-sovelluksessa leviää hengenvaarallinen pistorasiahaaste:"Lopputuloksena voi olla suurempikin tulipalo" 1:02
Yhdysvalloissa nuoret testailevat vaarallista somehaastetta.

Yhdysvalloissa nuoret ovat äityneet testaamaan sosiaalisessa mediassa leviävää tempausta.

Suositussa TikTok-sovelluksessa leviävässä haasteessa on kyse siitä, että pistorasiaan on kytkettynä esimerkiksi puhelimen laturi ja kolikolla kosketaan pistokkeen sähköhaaraa.

Yhdysvalloissa tästä saatiin säikäyttävä esimerkki tiistaina, kun Massachusettsin osavaltiossa Plymouth Firen lukion nuoret ryhtyivät tuumasta toimeen. Sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla miesopiskelija testaa metallin ja pistorasian välistä kemiaa – tuloksena sinisiä liekkejä sylkevä sähköisku.

NBC:n mukaan testailun seurauksena kaksi pistorasiaa päätyi oikosulkuun.

Viranomaiset eivät ole tempauksesta mielissään.

– Jos kipinät joutuvat seinän sisälle, lopputuloksena voi olla suurempikin tulipalo. Silloin tilanne on jo vaarallinen jokaiselle rakennuksessa olevalle, palomestari Ed Bradley varoittaa.

Vaarallinen yhdistelmä

Viranomaiset huomauttavat, että sähköisku voi lennättää kipinöitä kauas pistorasiasta.

– Kipinät saattavat singota myös kasvoille ja silmille.

Yhdysvalloissa viranomaisten tietoon on tullut toinenkin tapaus, jossa nuori on toiminut samalla kaavalla. Henkilöä syytetään tulipalon tahallisesta aiheuttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat