Älä varastoi itseesi rasvaa – näin onnistut pysymään solakkana talven yli

Talvi tuo mukanaan houkutuksia, joilla voi olla kohtalokkaita seurauksia vyötärölle ja vaa'an lukemille. Pidä mielessäsi nämä vinkit, joiden avulla taistelet talvikiloja vastaan.

Erilaiset juhlapyhät sekä talven pimeys ja kylmyys houkuttelevat monia tankkaamaan liikaa rasvaa, hiilihydraatteja sekä turhanpäiväisiä kaloreita. Pyri siis noudattamaan näitä kuutta terveellistä tapaa myös talven aikana, jolloin vältyt ylimääräisiltä kiloilta.

Vinkki 1: Älä rupea dieetille

Useimmat dieetit ovat niin mahdottomia, että niitä ei pysty noudattamaan ainakaan pitkäkestoisesti. Sen sijaan, että rankaisisit itseäsi tiukkaakin tiukemmalla nälkäkuurilla, voit keskittyä nauttimaan terveellisistä ja monipuolisista ruoka-annoksista päivittäin. Syömällä riittävästi hedelmiä, vihanneksia, proteiineja ja terveellisiä rasvoja tyydytät elimistön ravitsemustarpeet ja vältät ahmimishimon.

Vinkki 2: Syö säännöllisesti

Hyvä nyrkkisääntö säännölliseen ruokailuun olisi syödä kolme terveellistä ateriaa sekä kolme terveellistä välipalaa päivän aikana. Säännöllinen ruokailu pitää aineenvaihduntasi vilkkaana ilman liikuntaa, sekä estää pikaruoan himon iskemistä kesken päivän.

Vinkki 3: Juo 8 lasia vettä päivässä

Ihmiskeho saattaa sekoittaa janon tunteen nälkään, joten pidä huoli nesteytyksestä päivän aikana. Kahdeksan lasillista vettä päivässä estää tätä virhettä tapahtumasta, ja vatsaasi jää tällöin vähemmän tilaa ruoalle.

Vinkki 4: Nuku paljon

Mikäli tavoitteenasi on hoikkana pysyminen tai jopa painonpudotus, keskity nukkumiseen kalorien laskun sijasta. Kun olet riittävän levännyt, elimistösi vapauttaa enemmän nälkää hillitsevää leptiini-hormonia. Väsyneenä elimistösi taas vapauttaa enemmän nälkähormoni ghreliiniä, joka saa sinut ahmimaan ja tekemään epäterveellisiä ruokavalintoja.

Vinkki 5: Kuntoile

Talven aikanan tapahtuva painon kohoaminen on useimmiten epäterveellisen ruoan sekä liikunnan puutteen aiheuttama tulos. Liikkuminen ei pelkästään auta sinua polttamaan kaloreita, vaan se pitää mielesi myös huomattavasti parempana – pelkkä 30 minuutin päivittäinen liikunta tekee ihmeitä!

Vinkki 6: Syö ennen juhlia

Talvi tuo mukanaan myös erilaisia pikkujouluja sekä muita ruokapitoisia juhlallisuuksia. Jos ilmestyt juhliin nälkäisenä, syöt todennäköisemmin epäterveellisemmin ja suurempia määriä juhlien pitopöydästä. Ennen juhlia olisikin hyvä tankata proteiinilla ja hedelmillä, jolloin teet viisaampia ruokavalintoja myös juhlissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja