Älä tyydy tylsään parvekepuutarhaan – ihanat ideat kesän olohuoneeseen!

Parvekepuutarhurikin voi valita teeman, jonka avulla puutarha nousee täyteen kukoistukseensa: huumaavia tuoksua ja värien hurmaa!

Parvekepuutarhan ei tarvitse olla tylsä, vaan sinnekin voi suunnitella toinen toistaan kauniimpia kokonaisuuksia. Voit esimerkiksi luottaa tarkoin suunniteltuun värimaailmaan ja hyödyntää värien terapeuttisia vaikutuksia.

Keltainen tuo energiaa, aurinkoa ja valoisuutta parvekkeelle. Vaaleanpunaisten kukkien keskellä kelpaa unelmoida tai ottaa pumpuliset nokkaunet. Sinisellä saa luotua rauhaa ja harmoniaa. Punainen on voimakas ja intohimoinen. Violetti rauhoittaa.

Tuoksuja, tuoksuja!

Valikoi ruukkuihin tuoksuvia kasveja mutta muista, että et hanki liikaa voimakkaalla hajulla varustettuja kukkia ja yrttejä.

Esimerkiksi minttu, krysanteemi ja huumaava ruusu ovat hyviä valintoja. Rauhoittava mimosa tai piristävä sitruunamelissa toimivat myös.

Yrttejä on mukava kasvattaa parvekkeella, sillä ne tyytyvät pieneen tilaan ja tuovat kesän kokkailuhetkiin taatusti makua ja väriä!

Yrttejä voit myös kuivata talven varalle: Esimerkiksi lipstikasta saa mainion mausteen talven keitoksiin ja patoihin, kun lehdet kuivattaa loppukesästä ja hieroo suolan kanssa mausteseokseksi. Kokeile myös timjami, oreganoa tai salviaa.

Hyödyn ja huvin yhdistää keskittymällä syötävien kukkien kasvattamiseen. Esimerkiksi krassin ja orvokin kukat ovat värikkäitä koristeita salaateissa tai booleissa. Eksoottisen jännittävän näköinen on myös toisaalta niin kovin tuttu kurkkuyrtti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja