Älä sorru tähän parisuhteen sudenkuoppaan

Keskustelitko kumppanisi kanssa saman katon alle muuttamisesta ennen kuin se päivä oikeasti koitti? Vai ajauduitteko vain muuttamaan yhteen? Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä voi kieliä jotain suhteen tulevaisuudesta.

Tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin 1 000 amerikkalaista pariskuntaa viiden vuoden ajan. Tutkimukseen osallistuneista henkilöistä 418 avioituivat tutkimuksen aikana. Tutkijat kiinnittivät erityishuomiota avioituneiden henkilöiden parisuhdehistoriaan ja avioliiton tyytyväisyyteen.

Tutkijoita kiinnosti erityisesti se, kuinka pari keskusteli suhteen tärkeimmistä virstanpylväistä, kuten esimerkiksi saman katon alle muuttamisesta. Naimisiin menneistä pariskunnista 37 prosenttia vain ajautuivat muuttamaan yhteen ja 63 prosenttia todella keskustelivat aiheesta tarkkaan ennen päätöksen tekoa. Tutkimuksessa huomattiin, että he jotka vain ajautuivat muuttamaan yhteen, eivät yleisesti ottaen olleet yhtä tyytyväisiä suhteeseensa.

Tutkija Scott Stanley uskoo, että ihmisiä yleensä pelottaa merkittävistä asioista puhuminen. Hän kuitenkin kehottaa kaikkia keskustelemaan näistä tärkeistä ja haastavistakin aiheista kumppanin kanssa ennen päätöksen tekoa.

Toki osa pareista eroaa, vaikka muutosta olisi keskusteltu kunnolla. Pariskunnat ovat yleensä kuitenkin enemmän sitoutuneita toisiinsa, jos tärkeistä päätöksistä on keskusteltu ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat