Älä sano näitä lauseita laihduttajalle

Painonpudotus ei ole helppoa hommaa, joten sitä ei kannata vaikeuttaa sanomalla laihduttajalle tiettyjä lauseita.

Ystäväänsä haluaa aina kannustaa, mutta joskus suu kannattaa pitää supussa, kun on kyse painonpudotuksesta.

Älä sano laihduttajalle näitä lauseita:

1. "Näytät upealta"

Laihduttajan ulkomuotoa ei kannata kehua, koska tämä saa heidät useimmiten luovuttamaan. He saattavat nimittäin ajatella pudottaneensa jo tarpeeksi painoa. Toinen ääripää taas on se, että kehujen takia painonpudotuksesta saattaa tulla pakkomielle ja laihduttaminen menee liian pitkälle. Kehu ulkonäön sijaan mieluummin hänen energistä ja positiivista asennetta.

2. ”Ei yksi pala haittaa”

On äärimmäisen hankalaa pysytellä loitolla makoisista kakkupaloista tai herkullisista piirakoista. Laihduttajaa ei kannata laittaa sellaiseen ristituleen, että yrittää saada hänet tekemään ”vääriä” valintoja. Painonpudotus on nimittäin muutenkin todella haastavaa.

3. ”Älä vaan syö liikaa”

Jokainen tietää, että liiallinen herkuttelu lihottaa. Ei siis kannata sanoa laihduttajalle mitään tällaisia itsestäänselvyyksiä, koska tällaiset lauseet saavat pinnan kireälle.

4. ”Valmistin tämän annoksen juuri sinulle”

Laihduttajan täytyy pitää hyvää huolta ruokavaliostaan ja tehdä oikeita ratkaisuja sen suhteen. Perheenjäsenten ei siis kannata tehdä mitään erityisannoksia painonpudotuksen kanssa kamppailevalle henkilölle, vaan antaa hänen itse huolehtia ruokailusta kokonaisuudessaan.

5. ”Oletko varma, että voit syödä tuon?”

Ei kannata kiinnittää erityishuomiota laihduttajan ruokavalioon, sillä hän tietää takuulla mitä tekee. Laihduttajasta tuntuu takuulla siltä, että yrität paapoa häntä kuin lasta ja sehän ei nyt tunnu kenestäkään aikuisesta miellyttävältä.

Lue myös:

    Uusimmat