Älä säästä aurinkosuojaa vain kesään, ota se jokapäiväiseen käyttöön

Kevätaurinko näyttäytyy nyt yhä useammin, mutta milloin aurinkosuojakertoimia sisältävä kasvovoide pitäisi ottaa käyttöön?

Kasvot tulisi suojata auringolta ympäri vuoden. Talvella kasvot eivät pääse palamaan, mutta muut vaikutukset tekevät tuhojaan. Aurinkosuojakertoimia sisältävää kasvovoidetta tulisi käyttää joka päivä ympäri vuoden. Auringonsäteet vaikuttavat nimittäin ihoon myös talvella ja pilvisellä säällä.

– Ihmisillä on luulo, että aurinko vaikuttaa ihoon vain kesällä ja ainoa vaikutus on palaminen. Suurin osa ihoon tulevista vaikutuksista tulee kuitenkin UVA-säteistä joita on ympäri vuoden, kertoo kosmetologi Nina Pajuniva.

Iho ei pala talvella, mutta vanhenee kyllä auringon vaikutuksesta. Auringon UVA-säteet vaikuttavat ihoon pigmenttimuutoksina ja ennenaikaisena vanhentumisena.

Pajuniva kertoo, että suurimmassa osassa päivävoiteista on jo aurinkosuoja. Yleensä kertoimia on 10-20, parasta olisi, että kertoimia olisi ympäri vuoden vähintään 15.

– Helpointa on, että suojakerroin tulisi suoraan kosteusvoiteessa. Voiteessa on aurinkosuoja lisäksi myös muut kasvovoiteen hoitavat ainesosat, Pajuniva toteaa.

Kesällä kun suuntaat aurinkoa ottamaan, lisää kasvoille enemmän suojakertoimia. Vartalolle tarkoitettua aurinkorasvaa ei kannata kuitenkaan kasvoille levittää, se on liian tuhtia ja tukkii ihohuokoset. Suosi hiekkarannalla kasvojen omia aurinkorasvoja, ne ovat hellempiä.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi @CyrilaCibulka

Lue myös:

    Uusimmat