Älä pilaa autosi arvoa turhaan – huolla oikein näillä vinkeillä!

Autoa pidetään perinteisesti huonona sijoituksena, sillä sen arvo laskee nopeasti. Arvonlaskua voi kuitenkin hillitä. Pidä kulkupelisi jälleenmyyntiarvo mahdollisimman korkealla näillä vinkeillä.

Jopa viidennes auton ostajista pitää tärkeänä nimenomaan auton jälleenmyyntiarvoa, kertoo Santanderin autorahoitustutkimus. Jälleenmyyntiarvoon vaikuttavat monet asiat auton iästä sen huoltohistoriaan ja omistajiin, joten auton ostajan tulee kerätä melkoinen määrä tietoa. Auto-ostoksilla kysymysten esittäminen onkin kaiken a ja o.

– Auto ostetaan omiin tarpeisiin sopivaksi. Sekä myyjän että asiakkaan kannattaa esittää kysymyksiä, jotta tarve ja oikeanlainen auto kohtaisivat, sanoo myyntijohtaja Mika Vainio Bilia Oy:stä.

Uuden kulkupelin hankkijan kannattaa kartoittaa tarkkaan auton ylläpitokustannukset.

– Asiakkaita kiinnostaa muun muassa se, kuinka paljon rahaa kuluu polttoaineeseen, huoltoihin, renkaisiin, veroihin, vakuutuksiin ja rahoituskuluihin.

Uusi vai käytetty?

Täysin uusi auto on hankintahinnaltaan kalliimpi, mutta vaatii ensimmäisinä vuosinaan vain vähän huomiota. Uuden auton käyttökustannukset voi useimmiten ennakoida melko tarkasti ensimmäisen kolmen vuoden ajalta, eikä katsastuksestakaan tarvitse heti huolehtia.

– Käytetyissä autoissa yksi ratkaiseva tekijä on polttoaineen kulutus. Käytettyjen autojen ennalta-arvaamattomat kustannukset kannustavat usein vaihtamaan tuliterään menopeliin, sillä ero rahallisten sijoitusten välillä voi jäädä hyvinkin pieneksi, sanoo Vainio.

Näin myydessäsi saat omasi pois

Auton huolto-ohjelman noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, ja auto kannattaa aina viedä merkkihuollon osaaviin käsiin. Pienet pintavauriot on helppo ohittaa olankohautuksella, mutta laiminlyönnit kostautuvat viimeistään myyntihetkellä. Korjaa pienetkin vauriot heti ja estä siten esimerkiksi ruosteongelmien leviäminen. Myös auton siivous ja peseminen ovat tärkeitä tekijöitä maalipinnan hyvän kunnon, ja sitä kautta myyntiarvon, säilyttämisessä.

Ajokiksi kannattaa alun perinkin valita luotettava automerkki. Kannattaa muistaa, että harvinaisuudet ovat kaikkein alttiimpia arvonlaskulle.

– Polttoainetta taloudellisesti käyttävän auton arvo säilyy muita paremmin, sillä sille löytyy helposti ostajia, vinkkaa myyntijohtaja Sampo Karjalainen Santanderista.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat