Älä mokaa veroprosentin kanssa – ota nämä asiat huomioon!

Jos haluat tasaiset tulot koko vuodeksi, muista tarkistaa uuden verokorttisi ennakonpidätysprosentti. Kun määrittelet veroprosenttisi heti oikeaksi, et joudu kärsimään vuoden lopussa korkeammasta ennakonpidätysprosentista.

Verokortin ennakonpidätysprosentti kannattaa tarkistaa suuntaa antavalla veroprosenttilaskurilla, jotta ennakonpidätysprosentti olisi tarpeeksi iso koko vuoden, eikä loppuvuonna sitä tarvitsisi nostaa kipurajoille. Tarkista verokorttisi, varsinkin jos elämäntilanteesi tai tulosi ovat merkittävästi muuttuneet.

Jos ennakonpidätysprosentti on kunnossa, on verokortti heti helmikuun alusta käyttövalmis. Jos taas prosentit ovat aivan pielessä, voi muutosverokorttia hakea verohallinnon sähköisestä palvelusta pankkitunnuksilla.

Uuden verokortin voi tilata vain itselleen omilla pankkitunnuksilla, lapselle tai puolisolle tilaaminen ei onnistu netistä.

Arvio seuraavat tiedot uutta verokorttia varten valmiiksi

  • kuluvan vuoden tulot
  • tähän mennessä saadut tulot
  • maksetut verot
  • mahdolliset vähennykset
  • asuntolainan korot

Muutosverokortin voi joko tulostaa itse, tai tilata postitse itselle tai suoraan työnantajalle. 

Uusi verokortti kannattaa hakea ajoissa, sillä uusi verokortti tulee olla työnantajalla kaksi viikkoa ennen seuraavaa palkanmaksupäivää.

Lähde: VerohallintoLue myös:

    Uusimmat