Tiettyjen ruoka-aineiden maku muuttuu puiseksi ja pahaksi, jos niitä säilyttää jääkaapissa. Osaatko sinä säilyttää ruokasi oikein?
Raaka-aineiden säilytys vaatii tarkkuutta, sillä muutoin ne eivät välttämättä säily niin kauan kuin pitäisi. Ruoka-aineiden maku muuttuu, jos niitä säilyttää väärin.
10 tuotetta, joita ei kannata säilyttää jääkaapissa:
1. Tomaatti
Usein kuluttajat säilyttävät tomaatteja jääkaapissa, vaikka oikeasti ne kannattaisi pitää huoneenlämmössä. Tomaatti menettää jääkaapissa mehukkuutensa ja sen rakenne muuttuu usein jauhomaiseksi. Kylmässä säilytys keskeyttää myös kypsymisprosessin, joten etenkään raakoja tomaatteja ei kannata laittaa jääkaappiin.
2. Basilika
Basilika nuutuu jääkaapissa nopeammin. Se myös nappaa helposti kaikkien muiden ruokien tuoksut itseensä. Säilytä basilika huoneenlämmössä ja muista kastella sitä aina tarpeen vaatiessa.
3. Peruna
Perunan tärkkelys muuttuu nopeammin sokeriksi, jos niitä säilyttää jääkaapissa. Tällöin perunasta tulee makean makuinen. Peruna kannattaakin siis säilyttää paperipussissa, pimeässä ja viileässä.
4. Sipuli
Sipuli kerää jääkaapissa kosteutta ja sen ansiosta se myös homehtuu nopeammin. Säilytä sipuleita viileässä ja pimeässä. Perunat ja sipulit kannattaa myös pitää erillään säilytyksen aikana, koska muutoin ne nuutuvat nopeammin.
5. Avokado
Raakaa avokadoa ei kannata säilyttää jääkaapissa, koska se lopettaa kypsymisen. Kypsän avokadon voi kuitenkin laittaa jääkaappiin, jotta se säilyy pidempään.
6. Valkosipuli
Valkosipuli itää jääkaapissa nopeasti ja samalla sen rakenne muuttuu kumimaiseksi ja jopa homeiseksi. Säilytä valkosipuli viileässä ja pimeässä paikassa.
7. Leipä
Leipä kuivuu jääkaapissa nopeasti. Säilytä leipää joko huoneenlämmössä tai pakkasessa. Pakkasesta otetun leivän täytyy kuitenkin antaa sulaa kokonaan ennen kuin sitä paahtaa tai syö.
