Mainos

Älä koskaan lataa älypuhelintasi täyteen – haitalliset seuraukset

Älypuhelimen akku kestää harvoin käytössä vuorokautta kauemmin. Syy tähän on usein myös lataajassa.

Jokainen varmasti tietää, että akun kestävyyden kannalta järkevintä olisi ladata puhelin vasta, kun akku on oikeasti lähes tyhjä. Harva kuitenkaan tekee näin.

Nopeasti loppuun kuluvan akun saa kuitenkin pysymään paremmassa kunnossa muutamalla vinkillä.

1. Irrota puhelin laturista, kun akkuvirta on täynnä

Moni älypuhelin ohjeistaa käyttäjäänsä tekemään näin aina, kun puhelin on latautunut täyteen kapasiteettiinsa. Harva kuitenkaan muistaa irrottaa puhelinta, ja antaa sen latautua esimerkiksi yön yli irrottaen sen laturistaan vasta aamulla.

Laturiin kytkettynä puhelin latautuu koko ajan täytenäkin, sillä se säilyttää akkuvirran täytenä. Tämä rasittaa puhelimen akkua haitallisella tavalla.

2. Älä lataa puhelimen akkua aivan täyteen

Litiumioniakkuja, jotka merkataan Li-ion-tekstillä, ei edes tarvitse ladata täyteen. Itse asiassa se ei ole edes kannattavaa. Sen sijaan puhelinta kannattaa ladata vaikka vähän kerrallaan pitkin päivää.

3. Lataa puhelinta aina kun mahdollista

Älypuhelimen akku kestää paremmin, kun sitä lataa vähän kerrallaan aina silloin, kun mahdollista. Pitkien latauskertojen sijaan akkua on järkevämpi ladata lyhyitä aikoja ja useammin.

4. Pidä puhelin viileänä

Älypuhelinten akut ovat herkkiä lämpövaihteluille. Apple ohjeistaa iPhone-käyttäjiä irrottamaan jopa suojakuorensa latauksen ajaksi, jotta akku ei pääse kuumenemaan. Puhelinta ei myöskään kannata pitää auringossa, vaan ennemmin suojata tällöin suoralta paahteelta.


Lähde: Tech Insider


Muistatko vielä? Näin hidasta oli tekstaaminen ennen älypuhelimia.

2:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.