Älä klikkaa linkkejä! Digi- ja väestötietovirasto varoittaa huijausviesteistä

"Oletko tällä videolla?": Facebookissa leviää huijauslinkki, jota toimittajamme painoi – tämä sieltä paljastui 2:08
KATSO MYÖS: Mitä kävi, kun toimittaja painoi Facebookissa leviävää huijauslinkkiä?

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa Suomi-fi-palvelun nimissä tulevista huijausviesteistä. Aiemmin tässä kuussa myös poliisi varoitti Suomi.fi-huijausviesteistä.

Heinäkuun alussa poliisi julkaisi varoituksen koskien Suomi-fi.palvelun nimissä tulleita huijausviestejä. Viestit ovat sisältäneet vastaanottajan henkilötietoja. Viestissä mainittiin "asumistuki" ja pyydettiin vastaanottajaa kirjautumaan salasanalla linkin takana olevalle verkkosivustolle.

Todellisuudessa viestit eivät ole olleet Suomi.fi-palvelun lähettämiä, eikä vastaavissa viesteissä olevia linkkiä pidä avata tai viestissä esitettyihin vaatimuksiin vastata. Viesteissä oleva linkki johtaa huijaussivustolle.

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa myös Suomi.fi-huijausviesteistä

Nyt myös Digi- ja väestötietovirasto varoittaa tiedotteessaan niin ikään Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.  Näissä viesteissä pyydetään aktivoimaan Suomi.fi-viestit ja päivittämään tiedot. Virasto huomauttaakin, ettei Suomi.fi-viestit koskaan oikeasti pyytäisi päivittämään tietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Virasto kertoo, että kalasteluviesteissä pyritään saamaan käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Viestejä on saapunut esimerkiksi osoitteesta noreply@opfi-now.click. Tämä osoite ei kuulu viranomaisille.

Digi- ja väestötietoviraston nyt tietoon tulleissa huijausviesteissä on käytetty Suomen valtioneuvoston englanninkielistä logoa. 

Älä klikkaa sähköpostien tai tekstiviestien linkkejä, äläkä mene palveluihin linkkien tai hakukoneiden kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville. Suomi.fi-viesteihin pääset käsiksi osoitteessa suomi.fi/viestit.

Lue myös:

    Uusimmat