Mainos

Älä keskity omaan napaasi – opi kehumaan ystäviäsi aidosti

Syvä, persoonaan kohdistuva kohteliaisuus kertoo, että tunnet kehun vastaanottajan aidosti. 

Älä kehu, jos se ei ole aitoa. Olethan nähnyt ne jenkkielokuvat, joissa rikas ja köyhä nainen kohtaavat? Köyhä sopertaa onnesta soikeana, kuinka on aina ihaillut rikkaampaa naista; rikas nainen puolestaan saa juuri ja juuri takelleltua ulos lauseen "kiva... mekko".

Kaikki tietävät, kun kehu ei ole aito. Sen kuulee äänestä ja aistii ilmapiiristä, kertoo storypick.com. Miksi valekehut muuten olisivat pilkan muoto: "Siis miten rohkea hame, itse en ikinä uskaltaisi laittaa tuota päälle, aplodit sinulle!" Kehu siis vain silloin, kun todella tarkoitat sitä. Silloin se myös merkitsee eniten!

Nämä eivät ole kehuja:

 1. "Näytät hyvältä noin isoksi tytöksi!"
 2. "Onpas sinulla... villi hiustyyli. Todella erikoinen!"
 3. "Näytät kauniilta viisikymppiseksi!"
 4. "Näytät upealta. Et siis yhtään itseltäsi!"
 5. "Siis sinunko äitisi on malli? Ei kun muuten vaan kysyin, hieno homma!"

Kun kehut, katso silmiin. Jos silmät puhuvat eri kieltä kuin suu, tiedät, että kehuja ei ollut tosissaan. Olisi myös hyvä keskittyä johonkin muuhun kuin ulkonäköön. Geneerinen "onpa nätti paita" -kehu on helppo roiskaista ilmoille, mutta syvempi, persoonaan kohdistuva kohteliaisuus kertoo, että tunnet kehun vastaanottajan aidosti.

Keskity kehuessasi yhteen asiaan. Sen sijaan, että suitsuttaisit esitelmän menneen hyvin, kehu esitelmän pitäjän tekemiä taulukoita tai sitä, miten hän selitti muille tietyn vaikean kohdan raportissa.

Varmista, että kehun ajoitus on oikea. Jos ihminen on juuri kiiruhtamassa palaveriin, ei ehkä ole oikea aika kehua hänen paitaansa ja kysellä, mistä sellaisia saa. Älä kuitenkaan jätä kehua sanomatta – sehän on kuin varastaisi toiselta hieman hyvää mieltä!

Anna ihmiselle tilaisuus kiittää tai sanoa jotakin mukavaa takaisin. Vaikka kohteliaisuuden tarkoitus ei ole saada vastapalvelusta tai kalastaa kehuja itselle, on kuitenkin kohteliasta jäädä tilanteeseen hetkeksi.

Kun olet antanut kehun, älä varasta sitä takaisin. Ihminen keskittyy usein jopa huomaamattaan omaan napaansa. Älä siis kehu sanoen "upea auto, tule joskus katsomaan minun autoani" tai "ihana koru, se muistuttaa minua omasta korukokoelmastani!"

Etkö tiedä, miten kehuisit? Sano jotakin, mitä itse haluaisit kuulla!

Lisää eväitä hyvään elämään:

3:35:00

Lähde: Storypick

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.