Älä kerrytä turhia kiloja joulunaikaan – pidä näitä ruokia aina saatavilla

Joulupuuhat voivat stressata ja päivittäinen ruoanlaitto joulun valmistautumisen lomassa voi tuntua raskaalta ja tuoda vain lisästressiä. Kun varustat keittiön kaapit oikeanlaisilla aineksilla, saat kuitenkin tehtyä nopeasti terveellistä ja täyttävää ruokaa.

On varmasti yleisesti tiedossa, että joulunaikana kiloja saattaa kertyä herkuttelun myötä helpommin kuin yleensä. Rasvainen juhlaruoka ei kuitenkaan ole ainoa painoa kohottava tekijä. Juhlista toiseen juokseminen, jouluostosten tekeminen ja yleinen joulustressi vievät energiaa eivätkä ruokakaupassa käyminen ja terveellisten ruokien laittaminen ole välttämättä ensimmäisenä mielessä.

The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut Keri Gans listaa neljä ruokaa, joita kannattaisi aina pitää saatavilla. Näistä ruoista on helppo laittaa terveellisiä aterioita, vaikkei olisikaan aikaa käydä kaupassa hakemassa tuoreita tarvikkeita. Näin et kerrytä lisäkiloja kotikeittiössä.

Pidä kaapissa näitä ruokia:

Kanaa tai lohifileitä

Voit ostaa kana- tai lohifileitä valmiiksi pakastettuina. Voit myös ostaa ne tuoreina ja pakastaa itse. Ruoka-ajan koittaessa, sulata fileet mikrossa ja kypsennä sitten haluamallasi tavalla. Kanan proteiini ja lohen omega-3-rasvahapot tekevät molemmista valinnoista onnistuneet – ja terveelliset.

Kananmunat

Kananmunat ovat suhteellisen edullisia, ne säilyvät hyvän aikaa kaapissa ja ne valmistuvat nopeasti. Lisäksi ne ovat täynnä proteiinia, joka pitää olon kylläisenä. Kananmunista saakin helposti laitettua täyttävää, maukasta ruokaa.

Pakastevihannekset

Kaikki pakastevihannekset käyvät, valitsitpa sitten pinaatin, parsakaalin tai kasvissekoituksen. Höyrytä vihannekset ja lisää hieman oliiviöljyä ja valkosipulijauhetta. Näin saat kuitupitoisen lisukkeen valmistettua nopeasti. Voit myös heittää pakastevihannekset munakkaan sekaan, jolloin saat samalla kertaa niin kuitua kuin proteiiniakin.

Täysjyvää

Ruskeaa riisiä, täysjyväpastaa, kuskusia... Sinun tarvitsee vain avata paketti ja keittää vettä. Yhdistä nämä vaikkapa edellä mainittuihin kanaan ja pakastevihanneksiin ja saat monipuolisen, täyttävän aterian.(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat