Mainos

Aku jäi Balin tulivuorisaarelle mottiin: "Mukavahan se on lomaa jatkaa, mutta kyllä sitä väistämättä miettii, milloin täältä pääsee pois"

Indonesiassa parhaillaan lomaileva suomalainen Aku Pekkarinen on käytännössä motissa Balin saarella. Balin Denpasarin kansainvälinen lentokenttä päätettiin sulkea yöllä paikallista aikaa vuorokaudeksi tulivuoren ilmaan puskeman tuhkapilven takia. Pekkarinen kertoo MTV Uutisille, että hänen lentonsa piti lähteä Suomeen ylihuomenna.

0:35

– Kaikkien lennot on nyt peruttu, koska lentokenttä on kiinni. Vähän vaikuttaa siltä, että tämä saattaa kestää pitempäänkin, arvelee Pekkarinen rauhallisena ja naurahtaa, että mukavahan se on lomaa vielä jatkaakin.

Pekkarinen myöntää, että kotiinpaluun epävarmuus herättää luonnollisesti ihmetystä ja vähän harmitustakin.

– Kyllähän sitä väistämättä miettii, että milloin täältä ylipäätään pääsee pois. Suomessa työpaikalla pitäisi olla viimeistään ensi viikolla. 

Pekkarinen on ostanut lennot Finnairilta, mutta Balin ja Hong Kongin välisen matkan liikennöi Hong Kong Airlines. Balin Denpasarin kansainvälisellä lentokentällä on tällä hetkellä runsaasti epätietoisia turisteja.

– En ole siellä itse lentokentällä käynyt, mutta kuulin, että sinne on perustettu infopiste EU-kansalaisille.

Pekkarinen kertoo, että monet hänen tapaamansa ihmiset ovat olleet iloisia siitä, että saavat vielä jatkaa lomaansa paratiisisaarella. Hänkin aikoo nyt elää päivä kerrallaan ja etsiä uuden majapaikan.

– Tässä saarelle jäämisessä on se hyvä puoli, että ehtiipähän tutkia tätä paikkaa vielä vähän tarkemmin.

Aku Pekkarinen oleskelee tällä hetkellä Balin eteläosassa, kun taas parhaillaan uhitteleva tulivuori sijaitsee koillisosassa. Pekkarinen ei ole nähnyt tulivuorta lainkaan livenä.

– Täällä on tällä hetkellä ihan järjetön myrsky, joten on vaikea sanoa, mitkä ovat myrskypilviä ja mitkä tulivuoresta tulevia tuhkapilviä. Täällä on ihan harmaata ollut koko päivän, eikä aurinkoa ole näkynyt. Tuulet saattavat tuoda tuhkapilviä tännekin, Pekkarinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.