Mainos

Aku Ankka täyttää 75 vuotta

Maailman kuuluisin ankka täyttää tänään 75 vuotta. Aku Ankka teki ensiesiintymisensä valkokankaalla Yhdysvalloissa 9. kesäkuuta vuonna 1934 elokuvassa Viisas Kana Kananen.

Akua ei silti voi luonnehtia kovin viisaaksi. Hänen luonteensa keskeisiä piirteitä ovat kovapäisyys ja äkkipikaisuus, minkä lisäksi hän on kroonisesti epäonninen. Ei olekaan ihme, että Aku on Suomessa pidetyin Disney-hahmo - monessa muussa maassa ykkössuosikki on Mikki Hiiri.

Aku asuu veljenpoikiensa (oikeasti siskonpoikien) Tupun, Hupun ja Lupun kanssa Ankkalinnan osoitteessa Paratiisitie 13. Akun elämän muita keskeisiä hahmoja ovat setä Roope Ankka, tyttöystävä Iines Ankka, kilpakosija Hannu Hanhi sekä ystävä Hessu Hopo.

Sarjakuvahahmona Aku Ankan suosion loi pitkälti piirtäjä Carl Barks (1901-2000), jonka on sanottu luoneen Akulle sielun.

Akun virallisesta syntymäpäivästä syntyi epätietoisuutta, kun elokuvassa Uncle Donald's Birthday oli seinäkalenterissa päivämäärä 13. maaliskuuta 1934. Disney-yhtiö ratkaisi, että Aku munittiin tuona päivänä, ja kesäkuussa hän kuoriutui.

Suomessa Aku nousi suosioon sarjakuvalehdessä, jonka ensinumero ilmestyi täällä 5. joulukuuta 1951. Aku Ankka -lehti on maamme suosituin aikakauslehti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.