Ajoita hiilihydraatit oikein – ja karista kilot!

Moni painonpudottaja karsii turhaan hiilihydraatit ruokavaliostaan. Vaikka ylenmääräinen hiilareilla mässäily ei solakampaan ulkomuotoon johdakaan, kannattaa kehoa kuitenkin tankata edes aamuaikaan.

Vastoin yleistä uskomusta hiilihydraatit eivät ole vihollinen laihduttajallekaan. Jos kuitenkin yrität karistaa kiloja, runsashiilihydraattinen ruokavalio ei auta sinua pääsemään tavoitteeseesi. Monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että hiilihydraatteja saa syödä, kunhan ne ovat ennen kaikkea osa aamupalaa.

Suurin pudottaja -ohjelmastakin tuttu personal trainer Bob Harper ei suosittele hiilihydraattien pois jättämistä kokonaan, sillä keho tarvitsee niitä polttoaineekseen. Hiilihydraatit kannattaa Harperin mukaan syödä kuitenkin ennemmin aamulla kuin illalla, jotta ne ehtii polttamaan pois liikunnan avulla päivän aikana.

Julkkisten personal trainerina tunnettu Gunnar Peterson suosittelee myös asiakkailleen hiilihydraattien skippaamista myöhemmin päivällä. Etenkin, jos tiedossa on tärkeä tilaisuus, kannattaa riisit, viljat, pastat, kaurapuurot ja perunat jättää välistä, sillä ne keräävät nestettä kehoon ja maha voi näyttää ja tuntua turvonneelta.

Ravitsemusterapeutti Shira Lenchewski selittää, että tiede tukee julkkistrainereiden väitteitä. Keho polttaa hiilihydraatit tehokkaimmin aamulla kuin illalla. Siksi Lenchewski neuvoo painoaan pudottavia asiakkaitaan syömään runsaimman, eniten hiilihydraatteja sisältävän ateriansa aamupalaksi. Muiden aterioiden tulisi olla sitä pienempiä, mitä enemmän iltaa kohti mennään.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja