Äitiä syytetään 1-vuotiaan murhasta Kaivokselassa – jatkoi tekoa huomattuaan lapsen yhä elävän

1:23
MTV Uutiset seurasi oikeudenkäyntiä paikan päällä käräjäoikeudessa.

Kaivokselan lapsenmurhassa äiti jatkoi pikkupoikansa surmaa, kun huomasi tämän vastustelevan, kerrotaan syyttäjän haastehakemuksessa.

Syyttäjän mukaan vuonna 1998 syntynyt nainen oli miettinyt poikansa tappamista jo useampana päivänä, ja oli tekoa edeltävänä päivänä päättänyt tappaa tämän.

Soitti itse hätäkeskukseen

Jäätyään kahden pojan kanssa kodissaan Vantaan Kaivokselassa 29. huhtikuuta nainen oli hakenut keittiöstä muovipussin, asettanut sen makuuhuoneessa lapsen päähän, kietonut pussin alareunasta, peittänyt kädellä lapsen nenän ja suun sekä painanut käsillä lapsen kaulalta.

Hän oli keskeyttänyt teon hetkeksi luultuaan poikansa kuolleen, mutta jatkoi huomattuaan lapsen liikkuvan ja vastustelevan.

Teon jälkeen äiti soitti itse hätäkeskukseen.

Haastehakemuksen mukaan poika oli vasta 1-vuotias. Aiemmin julkisuudessa pojan kerrottiin olleen 2-vuotias.

Syyttäjä pitää raakana ja julmana murhana

Syyttäjä pitää tekoa murhana, koska teko oli erityisen raaka ja julma. Se kohdistui puolustuskyvyttömään pikkulapseen josta äidillä oli huolenpitovastuu, ja tekotapa osoitti päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä. 

Nainen on tutkinnassa kertonut aamun tapahtumista poliisille, ja hänen mielentilansa määrättiin tutkittavaksi jo esitutkinnan aikana.

Haastehakemuksessa ei käy ilmi teon mahdollisia motiiveja.

Oikeus käsittelee asian salaisena

Oikeudessa sekä syyttäjä, puolustus että murhatun lapsen isän avustaja pyysivät asian käsittelyä suljetuin ovin, eli niin, ettei yleisö voi seurata oikeudenkäynnin kulkua. Lapsensa menettäneen isän puolustus vetosi tapauksen aiheuttamaan kärsimykseen. Oikeus päätyi julistamaan käsittelyn salaiseksi.

– Jatkamme murhenäytelmän käymistä ilman yleisöä, tuomari totesi, jonka jälkeen media poistui salista.

Oikeutta murha-asiassa käydään tämän päivän ajan. Vielä ei ole tietoa, saako oikeus annettua asiasta tuomiota jo tänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja