Tutkinnanjohtaja MTV:lle: 2-vuotiaan lapsensa murhasta epäilty nuori äiti on ajoittain katunut tekoaan – "On vaikea ymmärtää, miksi lapseen kohdistetaan näin julmaa väkivaltaa"

MTV paikalla: täällä Vantaan lapsisurma tapahtui – rikostoimittaja kertoo kaiken, mitä kaksivuotiaan lapsen kuolemasta tiedetään 4:15

Vantaalla viikko sitten tapahtunut pikkulapsen murha on kaikessa traagisuudessaan ollut kova paikka myös juttua tutkiville poliiseille. Teosta epäiltynä on vangittu lapsen 22-vuotias äiti.

– Onhan se erittäin rankkaa. On vaikea ymmärtää, minkä takia puolustuskyvyttömään hieman alle 2-vuotiaaseen lapseen kohdistetaan näin julmaa väkivaltaa. Tämä vaikuttaa myös rikostutkijoihin, jotka joutuvat esitutkinnassa pyörittämään näin nuoren uhrin valokuvia, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo illan Rikospaikan haastattelussa. 

Tekotapaa Minkkinen ei tässä vaiheessa kerro. 

Järkytys ja katumus ajoittaista

MTV:n tietojen mukaan irakilaisen äidin epäillään tukahduttaneen poikalapsensa hengiltä Kaivokselassa sijaitsevassa asunnossa.

Äiti oli teon jälkeen itse soittanut hätäkeskukseen ja ilmoittanut tappaneensa oman lapsensa. Äiti on myöntänyt teon myös kuulusteluissa ja ollut muutenkin yhteistyökykyinen.

– Hän on ollut ajoittain järkyttynyt ja ajoittain katunut, Minkkinen kertoo.

Myös jonkinlaista suunnitelmallisuutta tekoon on ilmennyt.

– On tullut viitteitä, että tällaisia ajatuksia on ollut aiemminkin.

Äiti toimi yksin

Tutkinnassa on pystytty sulkemaan pois, ettei tekoon liity ketään muita. Perheen isä oli henkirikoksen tapahtuessa töissä ja hän on ollut Minkkisen mukaan todella järkyttynyt.

– Hän ei ole pystynyt kuvittelemaankaan, että jotain tällaista tapahtuu, Minkkinen sanoo.

Motiivista Minkkinen ei vielä halua puhua kuin vain yleisellä tasolla tämäntyyppisissä henkirikoksissa.

– Kyllä näissä usein taustalla vaikuttavat mielenterveydelliset syyt, jotka johtavat tällaiseen tekoon, Minkkinen kertoo.

Koko haastattelu illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3.

Lue myös:

    Uusimmat