Nuori vantaalaisäiti surmasi lapsensa hetkeä ennen hätäpuhelua – isä oli lähtenyt kotoa yöllä töihin: "Isä on syvästi järkyttynyt"

Isä sai kuulla lapsensa kuolemasta kesken työpäivän – poliisi kertoo lisätietoja Vantaan lapsimurhasta 4:49
Isä sai kuulla lapsensa kuolemasta kesken työpäivän – poliisi kertoo lisätietoja Vantaan lapsimurhasta.

Vantaalla lapsensa murhasta epäilty nuori äiti surmasi lapsensa vain hetkeä ennen hätäpuhelua. Perheen isä oli lähtenyt aiemmin yöllä töihin, ja on tapahtuneesta syvästi järkyttynyt. 

22-vuotias vantaalaisäiti vangittiin juuri Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa noin 2-vuotiaan lapsensa murhasta epäiltynä. MTV Uutisten tietojen mukaan nainen oli tukahduttanut lapsensa varhain eilen aamulla asunnossaan Vantaan Kaivokselassa. 

Poliisi ei ole kommentoinut tekotapaa, mutta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen sanoo MTV Uutisille, että nainen teki teon vain hetkeä ennen kuin soitti hätäkeskukseen ja kertoi asiasta poliisille. Nainen on siis myöntänyt teon.

Hätäkeskussoitto tuli eilen aamuyöllä. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi oli paikalla naisen asunnolla Vantaan Kaivokselassa noin kello kuuden jälkeen aamulla. Naapurissa asuva perhe todisti, kun naista talultettiin käsiraudoissa poliisiautoon. 

Minkkisen mukaan naista on kuulusteltu kerran. Nainen on hänen mukaansa ollut yhteistyöhaluinen ja avannut tapahtunutta ja sen syitä. Minkkinen ei toistaiseksi halua kertoa julkisuuteen teon motiiveista. 

Poliisi: Nainen suunnitteli lapsen surmaamista

Minkkisen mukaan poliisilla on viitteitä siitä, että nainen olisi suunnitellut lapsensa surmaamista jo aiemmin. 

– Sen verran viitteitä on tullut, että ei se ole aamuyöstä pälkähtänyt mieleen. Jonkinlaista suunnitelmallisuutta on tullut esiin. 

Poliisi on kuulustellut naisen lisäksi myös lapsen isää, joka on asunut naisen ja lapsen kanssa samassa asunnossa. Tapahtumahetkellä mies ei kutenkaan ollut paikalla. Hän oli lähtenyt aiemmin samana yönä töihin. 

Minkkisen mukaan mies on ollut tapahtuneesta syvästi järkyttynyt. 


Lue myös:

    Uusimmat