Äitiä kiellettiin tulemasta kuntosalille vastasyntyneen vauvansa kanssa: "Melkein purskahdin itkuun"

Uutta äitiä kiellettiin tulemasta kuntosalille vastasyntyneen vauvansa kanssa Uudessa-Seelannissa. 

Uusiseelantilainen Lucy Carey oli synnyttänyt ensimmäisen poikansa 12 viikkoa sitten ja oli innoissaan päästessään takaisin treenaamaan. Tuore äiti päätti ottaa pienen vauvansa, Max Houghtonin kuntosalille mukaan, joten hän ruokki, puhdisti ja laittoi lapsen nukkumaan ennen salille menoa viime viikon torstaina.

Lucy joutui kuitenkin pettymään pahasti, kun häntä kiellettiin tuomasta vauva salille. Henkilökunnan mukaan vastasyntynyt loi terveys- ja turvallisuusriskin.

– He sanoivat, että jos he antavat minun tuoda vauvan sisään, se kannustaa muista ihmisiä tuomaan heidän vauvansa myös. Minä melkein purskahdin itkuun, Lucy kertoo Stuff-julkaisulle.

Lucy työskentelee itse ravitsemusterapeuttina ja kertoo, että koko hänen elämänsä perustuu terveellisyyteen ja aktiivisuuteen. Hänen mielestään kuntosalin, jota hallinnoi hänen kotikaupunkinsa Christchurchin kaupunginvaltuusto, pitäisi pikemminkin kannustaa ihmisiä liikkumaan lasten saannista huolimatta, ei päinvastoin.

"Tunnen itseni syrjityksi"

Lucy myös kertoo, ettei voi jättää pientä poikaansa kenenkään muun vahdittavaksi, sillä Max syntyi 10 viikkoa etuajassa ja vauvaa pitää imettää aina tarvittaessa. Lucy kertoo halunneensa näyttää myös pojalleen, että lasten saaminen ei estä häntä pysymässä kunnossa.

– Tunnen itseni syrjityksi, kuin minun ei annettaisi treenata. Se on naurettavaa, äiti kommentoi.

Lucy kertookin nyt etsivänsä uutta kuntosalia.

Christchurchin kaupunginvaltuuston virkistys- ja urheiluvastaava John Filsell kertoo, että kuntosalin vapaat painot voivat luoda pienille lapsille vaaran. Jopa kevyimmät niistä voivat tipahtaessaan tappaa vauvan. Mies kertoo keskustelevansa äidin kanssa mahdollisista muista vaihtoehdoista.

– Me todella ymmärrämme tilanteen ja yritämme todellakin parhaamme, Fishell sanoo.

Lähde: Stuff

***

0:55

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja