Äiti vastasi viikon ajan ”kyllä” kaikkiin lastensa pyyntöihin – näin kävi

Tämä äiti päätti sanoa "kyllä" lastensa jokaiseen pyyntöön – ja yllättyi positiivisesti.

Kun lapsi haluaa ruoaksi tacoja ja kauppaan leluskootterilla, jyrähdätkö välittömästi "ei"? Tämä koe on sinua varten! 

Hannah Williams päätti sanoa "kyllä" lastensa jokaiseen pyyntöön viikon ajan. Hän kuvasi kokemuksensa Buzzfeed-sivustolle.

Williams kehitti viikkoa varten säännöt: hän ei esimerkiksi kertonut lapsille kokeesta, koska jokainen voi arvata, miten innokkaat lapset olisivat hyväksikäyttäneet tilannetta. Williams myös hoiti tietyt terveys- ja puhtausasiat ja varmisti esimerkiksi sen, ettei jokaisella aterialla syöty roskaruokaa.

– Tulokset olivat mielenkiintoisia, Williams kuvaa.

"Se oli miellyttävä yllätys"

Koe alkoi lauantaina, ja perheen poika halusi ajella leluskootterillaan parturiin hiustenleikkuuseen. Normaalisti Williams olisi sanonut "ei", koska ajatteli, ettei lapsi jaksa ajella koko matkaa, ja hän joutuu itse kantamaan lelun takaisin kotiin.

– Uskomatonta kyllä hän ajoi skootterillaan koko matkan takaisin. Se oli miellyttävä yllätys, Williams kuvailee.

Ruoaksi lapset halusivat syödä nugetteja ja katsella televisiota. Williams olikin viikolla huolissaan erityisesti ruokailuista, joihin hänellä on tavallisesti tiukka rutiini. Viikon aikana totutut tavat kuitenkin muuttuivat – lapset halusivat syödä jopa spagetti-tacoja. 

– Viikosta, jona he valitsivat omat ruokansa, opin, että lapsi syö todennäköisemmin lautasensa tyhjäksi, jos on itse valinnut, mitä syö, Williams sanoo.

Williams oppi myös, millaisiin asioihin kannattaa sanoa "ei". Williamsin poika esimerkiksi halusi kävellä hellepäivänä hoitamaan perheen asioita, vaikka ulkona oli läkähdyttävän kuuma. Perheen toinen lapsi halusi Williamsin kantavan itseään koko matkan.

– Suuri virhe, Williams kuvailee.

Poika ei kuitenkaan jaksanut kävellä ja raivostui, jolloin kaikki saivat tarpeekseen. Olisi ollut kannattavampaa kieltäytyä ehdotuksesta ja liikkua lapsen toiveista huolimatta autolla.

"Se oli lopulta yksi viikon kauneimpia iltoja"

Torstaina pojat halusivat pelaamaan ja piknikille puistoon. Tavallisesti Williams ei suostuisi retkeen arkena, joten luvassa oli omalta mukavuusalueelta poistumista. 

– Se oli lopulta yksi viikon kauneimpia iltoja meille perheenä, Williams totesi myöhemmin.

Williams joutui myös pelaamaan jalkapalloa lastensa kanssa, koska hänen oli pakko sanoa "kyllä". Pojista ilta oli "paras ikinä".

– Se todella avasi silmäni sille, että voimme viettää aikaa viikolla tehden laadukkaita asioita perheenä sen sijaan, että säästäisimme kaiken viikonlopulle.

Williams joutui myös viemään pojat työpaikalleen, koska nämä vaativat sitä.  Ajatus täytti hänet aluksi kauhulla.

– Olin kauhuissani, koska lapset ovat niin arvaamattomia, Williams kuvaa.

Lapset kuitenkin käyttäytyivät kohteliaasti. Williams tajusi, että lapset haluavat viettää aikaa äitinsä kanssa ja nähdä, mitä hän tekee päivisin.

"Tajusin, että minulla on ihania lapsia"

Viikon aikana Williams tajusi sanovansa arjessa usein "ei", jotta asiat sujuisivat helposti. Hän kuitenkin ymmärsi, että myöntyminen olisi palkitsevampaa eikä oikeastaan veisi paljoa enempää aikaa.

Jatkossa Williams aikoo myös tasapainottaa työ- ja kotielämäänsä paremmin. Lasten tekemät päätökset saivat Williamsin ymmärtämään, että hänen lapsensa ovat viisaita, mukavia ja järkeviä.

– Tajusin, että minulla on ihania lapsia!

***

2:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.