Mainos

Äiti syyttää itseään 18-vuotiaan tyttärensä kuolemasta: "Jos vain voisin mennä ajassa taaksepäin ja laittaa hänelle aurinkovoidetta..."

Ihosyöpään kuolleen tyttären äiti syyttää itseään siitä, ettei hän tajunnut suojata lapsensa ihoa tarpeeksi hyvin auringolta, kun tämä oli pieni.

Brittiläistä Jennifer Nicholsonia, 50, kohtasi suuri suru, kun hänen kuvankaunis 18-vuotias tyttärensä Freja menehtyi viime marraskuussa. Frejalla oli ihosyöpä – ja syynä tähän auringossa vietetyt lapsuudenpäivät.

Nyt tyttärensä traagisesti menettänyt äiti pyrkiikin levittämään varoituksen sanaa muille vanhemmille, jotta he suojaisivat lapsensa auringon haittavaikutuksilta. Äiti syyttää itseään siitä, ettei hän suojannut tyttärensä ihoa tarpeeksi huolellisesti aurinkovoitein kuumina kesäpäivinä, kun Freja oli vasta pieni tyttö.

Jenniferin mukaan hänen tyttärensä voisi olla vielä elossa, jos hän vain olisi tehnyt niin – näin lääkärit olivat surunmurtamalle äidille sanoneet.

“Ei mene päivääkään, ettenkö toivoisi voivani mennä ajassa taaksepäin ja käyttää viisi minuuttia siihen, että laittaisin aurinkovoidetta hänen herkälle, nuorelle iholleen, kun luulin, ettei vaaraa ole”, äiti kuvailee Daily Mailin julkaisussa.

Äiti myöntää ajatelleensa, etteivät auringon uv-säteet ole vaarallisia Isossa-Britanniassa – nyt hän pitää itseään hölmönä ajateltuaan niin. Ulkomaanmatkoilla äiti kyllä suojasi molemmat tyttärensä tarkoin aurinkovoitein, mutta samaa hän ei tehnyt kotimaassaan.

Luomi paljastui syöväksi

Neljä vuotta sitten äiti löysi tyttärensä selästä luomen. Ja kun tyttö kasvoi, niin kasvoi luomikin. Vuonna 2012 äiti huomasi, että luomi oli tummunut ja muuttunut nystyräisemmäksi. He kävivät näyttämässä luomea lääkärille, mutta silloin sanottiin, ettei vaaraa ole.

Kaksi vuotta myöhemmin Freja alkoi kärsiä päänsäryistä. Hän löysi kätensä alta 5 sentin kokoisen luomen. Kaikki nämä vuodet syöpä oli levinnyt pitkin Frejan kehoa. Hänellä todettiin aivokasvain, joka poistettiin – mutta syöpä kuitenkin uusiutui.

Freja nukkui pois marraskuussa 2015 kotona perheensä läsnäollessa.

Ihosyöpä on kolmanneksi yleisin syövän muoto 15–39-vuotiailla. Auringon ultraviolettisäteily on ihosyövän tärkein yksittäinen aiheuttaja.

Millaiset luomet ovat vaarallisia, mitkä puolestaan vaarattomia? Katso asiantuntijan vinkit:

3:49

2:39

Lähde: Daily Mail


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.