Äiti kielsi homomiestä opettamasta lapsilleen tanssia – näin opettaja vastasi

Tanssinopettaja ei jäänyt sanattomaksi oppilaan äidin arvostellessaan hänen seksuaalista suuntaustaan. "Teatteri ilman homoja on kuin ruoanlaitto ilman mausteita."

Michael Neri on lahjakas 26-vuotias teatterialan tuottaja Isossa-Britanniassa. Näytelmien lisäksi hän pyörittää teatterikoulua, jossa hän opettaa kaikenikäisiä lapsia teatteritaiteen ja tanssin pariin. 

Nerin elämässä kaikki näytti pyörivän mallikkaasti, kunnes eräänä päivänä oppilaan äiti lähestyi miestä viestillään. Äiti otti lapsensa pois tunnilta, koska ei omien sanojensa mukaan voinut hyväksyä Nerin elämäntyyliä. 

"Seksuaalisuuteni ei vaikuta opettamiseeni"

Näillä sanoin oppilaan äiti lähestyi Michael Neriä.

Hei Michael. 
Keskustelumme jälkeen olen päättänyt, että lapseni eivät osallistu tunnille maanantaina. Sinulla on vahva maine esittävän taiteen parissa, mikä sai minut ilmoittamaan lapseni tunneillesi. Sain vähän aikaa sitten tietää sinun elämäntyylistäsi, ja kristittynä en voi sallia lasteni olla epäsovinnaisten ideoidesi vaikutuspiirissä. Me uskomme, että miehen tulee mennä naimisiin naisen kanssa. Voit varmasti palauttaa maksun takaisin shekkinä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Michael Neri ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi, vaan päätti vastata äidin viestiin.

Hei, valehtelisin, jos sanoisin olevani pettynyt luettuani tämän. Olen ylpeä oppilaistani, jotka kunnioittavat toisiaan ja toteuttavat tasa-arvoa. Loukkaisit näin ollen vain meidän perhettämme. Seksuaalisuuteni ei vaikuta opettamiseeni, aivan kuten se ei vaikuta esimerkiksi lääkärin ammattitaitoon. Olen varma, että lapsesi terveys menisi etusijalle hätätapauksessa, vai tarkistatko lääkärinkin elämäntavat ennen lapsesi hengen pelastavaa operaatiota? Toivotan sinulle onnea pätevän teatterikoulun etsintään, sillä minun mielestäni teatteri ilman homoja on kuin ruoanlaitto ilman mausteita (tämä on vain minun mielipiteeni).

Michael päätti tekstinsä raamatun lainaukseen, ja tietoon siitä, että naisen osallistumismaksu tullaan lahjoittamaan seksuaalisten vähemmistöjen hyväntekeväisyysjärjestölle. 

Positiivista palautetta ympäri maailmaa

Neri päätti jakaa keskustelun Facebookissa ja Twitterissä tiedoksi oppilailleen ja heidän vanhemmilleen. Hän ei kuitenkaan uskonut keskustelun leviävän näin laajalle.

Hän on saanut positiivista ja kannustavaa palautetta ympäri maailmaa.

– Rakkaus ja tuki oppilailtani ja heidän perheiltään on ollut koskettavaa. Kaikki jotka tulevat tunnilleni ovat erilaisia, ja me hyväksymme heidät sellaisena kuin he ovat. Me rakastamme oppilaitamme, koska he ovat todella lahjakkaita, Neri kertoo. 

Neri toivottaa palautetta antaneen naisen lapsen edelleen tervetulleeksi tunneilleen, sillä lapset eivät ole hänen mukaansa syyllisiä tapahtuneeseen.  

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat