Äiti keksi luovan tavan opettaa lapsilleen rahan arvoa – vanhemmat villiintyivät: ”Hän on nero”

Yhdysvaltalaisäiti järjesti kotonaan leikinomaisen värväystilaisuuden, jossa hänen lapsensa saivat hakea erilaisia kotitöihin liittyviä ”ammatteja”. Kolmen lapsen vanhempi haluaa opettaa jälkeläisilleen, että rahan eteen on tehtävä töitä.

Yhdysvalloissa Georgiassa asuva Shaketha Marion McGregor kertoo Today-uutissivustolle huomanneensa erään ostosreissun yhteydessä mielenkiintoisen ilmiön lastensa rahankäytössä. Kun lapsilla oli käytössään omaa rahaa, he vertailivat tuotteiden hintoja ja harkitsivat ostoksiaan.

Shaketha alkoi miettimään tapoja, joilla voisi opettaa lapsilleen lisää rahan arvosta. Yhtäkkiä hän sai idean.

Shaketha luonnosteli työilmoituksia, joissa etsittiin keittiöpäällikköä, vastaavaa taloudenhoitajaa ja pyykinvalvojaa. Lapset saisivat hakea tehtäviä työhakemuksella, minkä jälkeen he pääsisivät työhaastatteluun äitinsä kanssa. Lapset saivat esimerkiksi ehdottaa tehtävään sopivaa palkkaa ja kertoa, olisivatko he valmiita työskentelemään viikonloppuisin.

– Jos haluat jotain, tee sen eteen töitä ja ansaitse se, Shaketha kirjoittaa Facebook-päivityksensä yhteydessä.

Kisa työpaikasta siskon ja veljen kesken


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Värväystilaisuus osoittautui toimivaksi.

Sekä Shakethan 13-vuotias poika ja 6-vuotias tytär hakivat vastaavan taloudenhoitajan paikkaa. Tytär osoittautui haastattelussa isoveljeään pätevämmäksi ja hän pystyi aloittamaan ”työn” aikaisemmin.

Pojalla puolestaan oli hyviä kysymyksiä esimerkiksi työn verotukseen liittyen. Lopulta pikkusisko vei kuitenkin taloudenhoitajan paikan veljensä nenän edestä.

Idea kerää ihastusta

Perheenäidin värväystapahtuma on noussut nopeasti viraalihitiksi. Pelkästään Shakethan julkaisu on kerännyt jo yli 204 000 reaktiota, 33 000 kommenttia ja 125 000 jakoa. Moni kertoo olevansa ihastunut ideaan.

– Tämä on fantastista! Aion kuljettaa tätä luovaa ja koulutuksellista ideaa mukanani, eräs kommentoija kirjoittaa.

– Hän on nero! toinen ylistää.

Lähteet: Today, Facebook, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat