Neljä vinkkiä kaikille vanhemmille: Näin kasvatat lapsestasi tulevaisuuden miljonäärin

Maailman rikkaimpien nuorten joukkoon kuuluvan miehen mukaan kasvatuksella on tärkeä rooli lapsen tulevaisuudelle. Tee näin, jos haluat lapsesi menestyvän. 

Kirjailija William Shakespearen mukaan jotkut ovat syntyneet suuriksi, jotkut ovat saavuttaneet suuruuden, ja jotkut ovat joutuneet tekemään töitä sen eteen. Mutta voivatko jotkut asiat kasvatuksessasi auttaa lasta menestymään tulevaisuudessa? Jos miljardööriltä kysytään, vastaus on kyllä.

Edgar Sia II,  yksi Aasian nuorimmista miljardööreistä, antaa uudessa kirjaan Life Principles omat vinkkinsä siihen, millä keinoin lapsesta on mahdollista kasvattaa tulevaisuuden menestyjä. Hän itse on saavuttanut asemansa kovan työn, mutta myös perheensä ansiosta.

Ole lapsellesi roolimalli

Vanhempien esimerkillä on suurempi vaikutus lapsen tulevaisuuteen kuin moni tulee ajatelleeksi. Ota huomioon, että kaikki mitä teet, vaikuttaa jollain tapaa lapseesi. Mieti, haluatko hänen oppivan luovuttamista vai yrittämistä? 

Sia kertoo omien vanhempiensa juurruttaneen häneen ja häneen sisaruksiinsa arvon kovaa työtä ja rehellisyyttä kohtaan. Mies kertoo oman yrittäjyytensä saaneenkin alkunsa siitä, kun hän seurasi vierestä vanhempiensa kasvattavan omaa liiketoimintaansa pala palalta.

Anna lapsellesi vastuuta

Jotta lapset oppisivat arvostamaan työtä ja rahaa, heille tulee antaa myös vastuuta. Sia kertoo työskennelleensä kahdeksanvuotiaasta saakka vanhempiensa ruokakaupassa, ja oppineen tätä kautta itse nämä arvot.

Kotitöiden antaminen lapsen vastuulle ei ainoastaan helpota siivousurakkaasi, se voi myös auttaa lastasi menestymään tulevaisuudessa.

Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen ja Lapset ja raha -bloggaaja Nina Nordlund antavat videolla oman mielipiteensä kotitöistä maksamiseen. 

15:05
​​​​​​​

Opeta lapsellesi maanläheiset arvot

33-vuotiaana rikkauksiin nouseminen olisi voinut joillain nousta päähän, mutta ei Sialla, joka on tehnyt töitä joka pennin eteen. Hän uskoo, että jos rikkaudet olisivat putkahtaneet hänen eteensä yhtäkkiä, tulos olisi voinut olla päinvastainen.

Kun lapsi oppii jo nuorena mikä elämässä on oikeasti tärkeää, se suojelee häntä tulevaisuuden koetinkiviltä.

Ensimmäiset askeleet vaativat vaivaa

Matka rikkauksiin on pitkä ja kivinen tie, jonka kulkemiseen pitää käyttää vaivaa. Sian vanhemmat loivat tyhjästä menestyvän ruokakaupan, ja tätä nöyrää asennetta seuratessa mies on onnistunut itsekin nousemaan menestykseen.

Opeta lapsellesi, että vaikka alku olisikin vaikea, heti ei kannata luovuttaa. Kova työ palkitaan myöhemmin, eikä mikään tule eteen helpolla.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja