Äiti järkyttyi, kun perhe heitettiin ulos Dumbo-leffasta – kehitysvammaisen pikkupojan ääntely häiritsi muita

Perhe julkaisi järkyttävän videon: vammaista isää nöyryytettiin lentokoneessa 1:18
Perhe julkaisi järkyttävän videon: vammaista isää nöyryytettiin lentokoneessa.

Perhe poistettiin elokuvateatterista kehitysvammaisen pojan ääntelyn vuoksi, kertoo WGN News

Jennifer Dalylla on kaksi pientä poikaa. Toinen heistä on 3,5-vuotias Jonathan, jolla on harvinainen kääpiökasvuisuuden muoto, minkä vuoksi hän istuu erikoisvarustellussa pyörätuolissa. Jonathan ei pysty tuottamaan puhetta. Hän pystyy kuitenkin ilmaisemaan innostustaan tekemällä erilaisia ääniä ja äänähdyksiä puheen sijaan.

Sairaudesta huolimatta Jonathan on erittäin eloisa lapsi, joka nauttii lapselle ominaisista asioista, kuten leluista ja lastenelokuvista.

Pojan nauru oli liikaa – perhe poistettiin elokuvasalista

Jennifer vei poikansa elokuviin katsomaan Disneynuutta versiota Dumbo-elokuvasta viime viikonloppuna. Kun elokuva oli ehtinyt pyöriä noin tunnin verran, Jonathan alkoi nauraa. Ei mennyt aikaakaan, kun elokuvateatterin henkilökunta tuli Jenniferin luokse ja pyysi perhettä poistumaan elokuvasalista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kanssakatsojat olivat henkilökunnan mukaan häiriintyneet Jonathanin pitämästä metelistä. Muut elokuvasalissa olleet katsojat olivat luulleet erityislapsen itkeneen, vaikka Jonathan vain nauroi animaatioelokuvan kohtauksille, tosin hyvin erityisellä mutta hänelle ominaisella tavalla.

Jennifer järkyttyi ja purskahti itkuun. Hän oli perheen saamasta kohtelusta vihainen ja äärimmäisen surullinen. 

– En voi uskoa, että meidät heitettiin ulos elokuvateatterista. Minua ei ole koskaan poistettu yhtään mistään 43 vuoden aikana, Jennifer kertoo tuohtuneena WGN Newsille.

Äiti kieltäytyi elokuvateattein tarjoamista hyvityksistä: "En halua heiltä yhtään mitään"

Perheenäiti teki asiasta valituksen. Elokuvateatterin viestinnästä vastaava Ryan Noonanin mukaan elokuvateatterin henkilökunta oli saanut lukuisia valituksia perheen häiritsevästä käytöksestä ja henkilökunta katsoi parhaaksi poistaa perheen salista.

– Jotta voimme tarjota jokaiselle laadukkaan elokuvaelämyksen, häiritsevä käytös on kiellettyä elokuvan aikana, teatterista perusteltiin.

Kuten elokuvateatterin käytäntöihin kuuluu, henkilökunta oli antanut perheenäidille mahdollisuuden korvaavaan näytökseen tai siihen, että äidin lippuihin käyttämät rahat palautetaan.

Perheellä olisi ollut mahdollisuus katsoa elokuva yksityisnäytöksessä, mutta perheenäiti ei huolinut ilmaisia lippukuponkeja tai mitään muutakaan. Hän halusi vain päästä lastensa kanssa kotiin suuren pettymyksen jälkeen.

– En halua heiltä yhtään mitään. Haluan vain, että heidän henkilökuntansa koulutettaisiin paremmin.

Jennifer haluaa muistuttaa, että jokaisen muistaisi olla mukava kanssaihmisilleen. Hänestä jokaisen tulisi tuntea sen verran empatiaa, jotta osaisi asettua toisen asemaan.

Hän toivoo ihmisten huomaavan, ettei kaikki tilanteet ole niin mustavalkoisia: joskus ihmisen käytöksen takana saattaa olla jotain ennalta-arvaamatontakin, kuten kehitysvamma.

Jos upotettu video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: WGN News

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat