Mainos

Äiti järkyttyi: 3-vuotias, parantumattomasti sairas lapsi päätyi julmaan nettimeemiin

Vakavasti sairaan pikkupojan äiti kertoo säälivänsä ihmisiä, jotka tekevät pilkkaa toisten kärsimyksestä. 

Kun Jenny Smithin pieni poika syntyi, äiti näki välittömästi lääkäreiden kasvoilta, ettei kaikki ollut kunnossa. Äiti sai tietää tehohoitoon kiidätetyn lapsen kärsivän useista vakavista ongelmista, kuten takaraivonpuoleisesta aivotyrästä, kitalakihalkiosta, alaraajojen epämuodostumasta ja sydänongelmista. Lääkäreiden mukaan poika oli lisäksi sokea ja kuuro. 

– Ne eivät kaikki ole terminaalisia sairauksia, mutta ne kaikki yhdessä... Hän on ainoa lapsi, jolla on nämä kaikki yhdessä, äiti kertoo.

Lääkärit eivät antaneet lukuisista ongelmista kärsivälle pojalle paljoakaan elinaikaa, mutta pikkuhiljaa päivät muuttuivat viikoiksi ja viikot kuukausiksi. Poika on nyt kolme ja puoli vuotta vanha poika, joka rakastaa Mikki Hiirtä yli kaiken.

Vanhemmat saivat kokea nettimaailman julmuuden 

Kolmen ja puolen vuoden aikana pojalle on tehty peräti 24 aivoleikkausta. Poika on ikäistään pienempi, noin yksivuotiaan lapsen kokoinen, mutta äidin mukaan hänen persoonallisuutensa korvaa puuttuvan pituuden. Vaikka poika on selvinnyt olosuhteisiin nähden hyvin, vanhemmat elävät päivä kerrallaan.

– Saatamme herätä jonain aamuna, ja hän on poissa. Lääkärit ovat edelleen ihmeissään siitä, että hän on selvinnyt näinkin pitkälle, Smith kertoo.

Pojan perhe perusti pojalle Facebook-sivun tukeakseen vanhempia, joiden lapset kamppailevat samanlaisten diagnoosien kanssa. Sivusto sai nopeasti kymmeniä tuhansia seuraajia, mutta aivan kuten lähes kaikki suositut sivut, myös Grayson’s Story -sivusto joutui ilkeiden kommenttien kohteeksi. Vanhemmat saivat kokea toden teolla, kuinka julma sosiaalinen media voi oikein olla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti löysi netissä viikkoja pyörineen meemin, jossa hänen poikansa kuva oli yhdistetty ilkeään vitsiin. 

– Kasvosi, kun vanhempasi ovat oikeasti serkuksia, meemissä vitsailtiin ilkeämielisesti.

Googlattuaan meemin äiti järkyttyi, kuinka monelta sivustolta hänen poikansa kuva oikein löytyi. Hän ei voi käsittää, että maailmasta löytyy ihmisiä, jotka käyttävät lasten kuvia tämän kaltaisten vitsien luomiseen.

– Joidenkin ihmisten mielestä se on hauskaa, mutta en ymmärrä huumoria, jossa toisia satutetaan nauramalla. Rehellisesti sanottuna säälin ihmisiä, jotka löytävät siitä jotain hauskaa. Se on vastenmielistä, äiti kertoo ajatuksistaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Löydöksestään vihastunut äiti halusi poistaa perustamansa Facebook-sivuston välittömästi. Mutta hetken asiaa ajateltuaan hän tuli siihen lopputulokseen, että luovuttaminen ei ole tapa, jolla hänen poikansa haluaisi toimia. Luovuttamisen sijaan äiti lähestyi sivustoja yksi kerrallaan ja pyysi heitä poistamaan poikansa kuvan. Osa sivustoista toteutti pyynnön, osa esitti vastaväitteen.

Kaikesta kokemastaan huolimatta äiti uskoo edelleen, että maailmassa on enemmän hyvää kuin pahaa.

***

4:42

Lähde: CBSNews

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.