Mainos

Äiti jakoi järkyttävän tarinan: 12-vuotias tytär suunnitteli itsemurhaa kuukausien kiusaamisen jälkeen

Murtunut äiti jakoi tyttärensä tarinan Facebookissa.

Epätoivoisen äidin päivitys on tavoittanut kymmeniä tuhansia ihmisiä Facebookissa. Australialaisäiti Leigh Davey toivoo päivityksessään, että muut vanhemmat tarkastaisivat viestit lastensa puhelimista. 

Daveyn syyskuun lopulla jakamassa kuvassa Carl-isä lohduttaa perheen 12-vuotiasta Eva-tytärtä sairaalassa, jonne Eva on joutunut kiusaamisen vuoksi.

Pariskunta ja tytär viettivät viisi tuntia sairaalan päivystyksessä puhumassa psykiatrien, lääkärien ja sairaanhoitajien kanssa, sillä Eva oli suunnitellut ottavansa oman henkensä.

Daveyn mukaan itsemurha-aikeet johtuvat seitsemän kuukautta kestäneestä kiusaamisesta. Äiti toteaa, että näin sosiaalisen median aikakautena lapset luulevat, että vihamielisten viestien lähettäminen on sopivaa, eivätkä heidän vanhempansakaan ota vastuuta jälkikasvustaan.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen saanut soittoja näiltä lapsilta, joissa minua kutsutaan vanhaksi harpuksi, koska olen puolustanut tytärtämme, lähestynyt vanhempia ja anellut heitä puhumaan lastensa kanssa ja pyytämään näitä lopettamaan, Davey kirjoittaa sydäntä särkevässä päivityksessään.

– Olen jopa lähestynyt lapsia suoraan, mutta vanhemmat ovat uhkailleet ahdistelusyytteillä.

Äiti kertoo, että Evan istuessa pulpetin ääressä jalat hieman harallaan, hänestä otettiin video, joka julkaistiin Snapchatissa mukana ilkeämielinen teksti hajusta. Seurauksena oli viikkojen pilkka. Poliisi selvitteli, oliko kyseessä pornografisen materiaalin levittäminen, mutta päätyi kielteiseen vastaukseen. Loppujen lopuksi videon julkaissut tyttö menetti rangaistuksesi vain leikkiaikansa. Videon kuvannut oppilas ei saanut rangaistusta, koska kukaan ei suostunut kertomaan hänen henkilöllisyyttään.

Eva on jopa lähetetty koulusta useita kertoja kotiin tämän satutettua itseään tahallisesti.

– Hän ei saa käyttää teroitinta, sillä hän ottaa terän irti ja viiltää itseään, äiti kertoo.

Äidin mukaan häntä on kehotettu opettamaan lapselleen sietokykyä kiusaajia vastaan. Kiusaajia ei eroteta koulusta, sillä "jokaisella lapsella on oikeus koulutukseen".

– Entä meidän lapsemme oikeus? äiti ihmettelee.

Äiti rukoilee muita vanhempia tarkastamaan lastensa viestit ja varmistamaan, ettei näitä kiusata – ja että nämä kohtelevat muita lapsia hyvin.

– Varmistakaa, että he ovat kohteliaita ja kunnioittavia viesteissään. Opettakaa lapsia "puhumaan", ei käyttämään tekstivestejä tai sosiaalista mediaa väliensä puimiseen.

Hänen päivityksensä on kerännyt jo liki 90 000 reagointia ja yli 46 000 jakoa. Myös Facebookin suosittu Love What Matters -sivusto jakoi päivityksen keräten sille vielä kymmeniä tuhansia reagointeja ja tuhansia kommentteja, joissa ihmiset kertovat omia kokemuksiaan ja toivottavat Evalle jaksamista.

Myöhemmin äiti palasi kiittämään saamastaan tuesta alkuperäiseen päivitykseen ja kertoi Evan voivan jo paremmin kannustusviestien myötä.

Lähteet: Facebook,Mirror

***

7:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.