Äiti harkitsee 3-vuotiaan tyttärensä nimen vaihtamista muiden vanhempien painostuksen takia: "Meitä on kutsuttu julmiksi, kun emme ole tehneet sitä"

1:30
Nämä nimet lisättiin viime vuonna Suomessa nimipäiväkalenteriin, katso video!

Brittiperhe harkitsee tyttärensä nimen vaihtamista kiusaamisen pelossa ja muiden vanhempien painostuksen takia. Keskustelupalstalla ajatusta nimenvaihtamisesta ei kannateta, kertoo Kidspot.

Lapsen nimeäminen on yksi vastasyntyneen lapsen vanhempien tärkeimpiä päätöksiä. Joskus hyväksi havaittu nimi voi kuitenkin valitettavasti osoittautua vääräksi valinnaksi ajan kuluessa.

Jälleen eräs äiti on avautunut brittiläisellä äideille suunnatulla Mumsnet-keskustelupalstalla lähes 3-vuotiaan tyttärensä nimestä sekä sen vaihtamiseen liittyvistä paineista.

Perheen tyttären nimi on nimittäin Alexa. Nimen he antoivat lapselle ennen kuin Amazon suosittu puheohjauksella toimiva tekoäly tuli Britanniaan. Tekoäly aktivoituu, kun laitetta kutsuu nimellä "Alexa".

"Meitä on kutsuttu julmiksi, kun emme ole tehneet sitä"

Äiti kertoo keskustelupalstalla, että he ovat kokeneet paljon painetta tytön nimen vaihtamisesta ja kyselee, onko kenenkään muun tyttären nimi Alexa.

– Tyttäremme nimi oli Alexa jo ennen kuin Amazonin juttu julkaistiin, ja me ajattelimme hänen nimensä vaihtamista ilmiselvistä syistä, mutta pysyimme tiukkana sen kanssa, mikä se on. Kuitenkin me olemme joutuneet muiden vanhempien ja ystävien painostuksen alaisena miettimään sen vaihtamista, äiti kirjoittaa Mumsnetissa.

Jos perhe vaihtaisi tyttären nimen, heidän mukaan se muuttuisi Alexandraksi, sillä se olisi nykyistä nimeä lähellä.

– Meitä on kutsuttu julmiksi, kun emme ole tehneet sitä! Yksi vanhempi on pahoitellut meille tapaa, jolla hänen poikansa saattaa puhua tyttärellemme, kun hän on todella törkeä Alexalle kotona… Onko tämä maailma muuttunut hulluksi?

– Tyttäremme täyttää kolme vuotta muutaman viikon sisällä, ja tämä aiheuttaa meille niin paljon huolta kotona, sillä seuraavat vuodet ovat ratkaisevia hänelle hänen identiteettinsä löytämiseksi, äiti jatkaa.

"Älä vaihda tyttäresi kaunista nimeä"

Mumsnet-keskustelupalstan kommentoijat eivät kannata nimenmuutosta. Monet huomauttavat, että muutamassa vuodessa Alexa-teknologia tulee olemaan vanha ja unohdettu.

Monien mielestä kolmevuotiaan nimen vaihtaminen aiheuttaisi hänelle vain tarpeetonta hämmennystä.

– Naurettavaa. Ole kiltti, ja älä vaihda tyttäresi kaunista nimeä. Ehkä muiden vanhempien pitäisi opettaa lapsilleen tapoja, eräs kommentoi.

– Vaihtaisinko lähes kolmevuotiaan nimen Amazonin tuotteen takia? Ehdottomasti en. Kuka ikinä tätä sinulle ehdottaakaan on idiootti. Hän ei ole undulaatti, hän on pieni lapsi, joka tietää nimensä. Olisi täysin kohtuutonta vaihtaa hänen nimensä, minun mielestäni, toinen kirjoittaa.

– Hän on kolme, se olisi liian outoa hänelle joutua vaihtamaan nimi. On valitettavaa, että Amazonin laitteesta on tullut niin kaikkialla läsnä oleva asia, mutta toivottavasti viidessä vuodessa ihmiset siirtyvät seuraavaan asiaan ja Alexa-laitteesta tulee enemmän tai vähemmän tarpeeton, kolmas sanoo.

"Tuntuu, ettei hänen nimensä ole 'sosiaalisesti' hyväksyttävä"

Kiusaaminen välttämiseksi monet kehottavat keksimään Alexalle jonkun lempinimen, kuten Alex, Lexie tai Ali, jota hän voisi käyttää koulussa. Näin nimeä ei tarvitsisi vaihtaa pysyvästi.

– Kiitos kaikille teille ajan ottamisesta vastaamiseen. Me ajattelemme samoin, kuten suurin osa näissä kommenteissa, että tämä on tyttäremme nimi. Siitä huolimatta tuntuu, ettei hänen nimensä ole "sosiaalisesti" hyväksyttävä. Ymmärrämme, että lapset kiusaavat toisiaan kaikenlaisista syistä, mutta miestä tuntuu, että tämä on jotakin, josta tyttäremme tulee vihaamaan meitä, keskustelun aloittanut äiti pohtii kommenteissa.

Hän ei ainakaan vielä paljastanut, mihin vanhemmat päätyivät lapsen nimenvaihdon suhteen.

Lähteet: Mumsnet, Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja