Vaimo harkitsee eroa, koska aviomies haluaa nimetä tulevan vauvan käsittämättömällä tavalla – somessa suivaannuttiin: "Avioero vaikuttaa vääjäämättömältä"

1:30
Katso videolta, mitä nimiä lisättiin syksylä nimipäiväkalenterin!

Mitä tekisit tilanteessa, jossa aviomies vaatii esikoisen nimeämistä entisen kumppaninsa mukaan? Aihe on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa, uutisoi Yahoo Lifestyle.

Sosiaalisen median palvelu Redditissä on muutaman päivän ajan herättänyt keskustelua lapsen nimeäminen ja se, ovatko erimielisyydet nimeämisessä hyvä syy eroon.

Viime viikonloppuna eräs nainen jakoi nimittäin tekstin palveluun otsikolla: "Avioero pöydällä, koska aviomies ja minä emme pääse yhteisymmärrykseen vauvan nimestä."

Kuulostaako radikaalilta? Nainen kuitenkin selittää taustaa ajatusten takana tarkemmin, ja monet kommentoijat näkevät avioeron jopa vääjäämättömänä.

"Nyt hän on tehnyt selväksi, että hän haluaa nimetä vauvan siksi"

23-vuotias, tuntemattomana pysyttelevä nainen kertoo Redditissä, että on ollut naimisissa 24-vuotiaan miehen kanssa nyt kaksi vuotta, jota ennen he seurustelivat vuoden.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tulin raskaaksi noin 7 kuukautta sitten, joten vastikään me aloitimme keskustelemaan vauvan nimestä. Heti kun saimme tietää, että hän on tyttö, aviomieheni on halunnut nimetä hänet eksänsä mukaan, nainen väittää Redditissä.

Vaimon mukaan entinen kumppani ei ole miehelle myöskään aivan yhdentekevä: hänen mukaansa kaksikko seurusteli pitkään ja mies rakasti häntä eniten entisistään.

– Suhteemme alussa meillä oli monia ongelmia hänen takiaan, mutta hän muutti pois, joten ongelmat katosivat. Mieheni todella rakasti häntä eikä koskaan piilotellut sitä minulta, mutta minä ajattelin, että se olisi ohi, kun hän muutti pois. Nyt hän mieheni on tehnyt selväksi, miten hän haluaa nimetä vauvan ja minä voin päättää seuraavan lapsen nimen, nainen kertoo.

Nainen selittää tiedustelleensa mieheltään myös syytä sille, miksi hän halusi nimetä heidän yhteisen lapsensa niin kovasti tämän entisen rakkauden mukaan.

– Hän sanoi, että vaikka hänen ja hänen eksänsä juttu ei toiminut, se ei tarkoita, ettei hän haluaisi jonkin muistuttavan eksästä.

– Hän ei ymmärrä, kuinka paljon se vaikuttaa minuun ja sanoo jatkuvasti, että ne ovat vain hormoneja. Rakastaako hän edelleen eksäänsä vai onko normaalia, että hän haluaa nimetä meidän lapsemme sillä tavalla, nainen kysyy Redditissä.

"Hulluin asia, jonka olen koskaan lukenut"

Palvelun kommentoijat vastasivat nopeasti, etteivät kyseessä olleet vain naisen hormonit. He olivat samaa mieltä siitä, että pyyntö nimetä lapsi eksän mukaan oli outo. Monet kommentoivat, ettei naisen pitäisi missään nimessä antaa hänen tyttärelleen miehen eksän nimeä.

– Hulluin asia, jonka olen koskaan lukenut. Avioero vaikuttaa vääjäämättömältä joka tapauksessa, hyvin voi jättää hakemuksen, eräs kommentoi.

– Olen enemmän huolissani hänen kunnioituksen puutteestaan sinua, hänen kumppaniaan, hänen ykköstään, hänen vaimoaan kohtaan. Voitte kokeilla pariterapiaa, mutta epäilen, että hänen epäkunnioituksensa laajenee pidemmälle, kuin vain lapsen nimeen, toinen sanoo.

– Sano hänelle, että haluat nimetä seuraavan lapsen jonkun edellisen seksikumppanisi mukaan, koska seksi oli niin hyvää, että haluat tulla muistutetuksi siitä siitäkin huolimatta, ettei juttu toiminut. Oikeasti, mitä helvettiä hän ajattelee. En tiedä aviopuolisosi tunteita hänen eksäänsä kohtaan, mutta tämä ei ole normaalia, kolmas kirjoittaa.

– Sano hänelle, että muuttaa oman nimensä, jos hän on noin pakkomielteinen, neljäs sanoo.

Keskustelua herätti myös se, miten lapselle kerrottaisiin vanhempana nimen tarina. Eräs tyttö myös väittää kommenteissa olevansa nimetty juuri hänen isänsä rakastajan mukaan.

– Minä kerta kaikkiaan halveksin nimeäni. –– Yleisesti ottaen nimi on kaunis, mutta kun ajattelen syytä, miksi minut nimettiin sillä tavalla, se saa minut oksentamaan, nainen kommentoi.

Lähteet: Yahoo Lifestyle, Reddit

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja