Äiti haluaa vaihtaa 4-vuotiaan tyttärensä nimen erikoisesta syystä – keskustelupalstalla lytättiin: "Oletko sekaisin?"

Äiti kertoi internetin keskustelupalstalla haluavansa vaihtaa 4-vuotiaan Esmée-tyttärensä nimen ennen kuin tämä menee kouluun, koska se on liian yleinen. Hän perustaa näkemyksensä omakohtaisiin kokemuksiinsa ja kysyy, onko ajatus nimen vaihtamisesta järjetön. Aikomus sai osakseen paljon vastustusta.

Yllä olevalla videolla kerrotaan ajatuksia, joihin jokainen äiti voi samaistua.

4-vuotiaan tytön äiti on pyytänyt Mumsnet-keskustelupalstalla apua eriskummalliseen ongelmaan: hän haluaisi vaihtaa tyttärensä nimen, koska se on liian yleinen. Äidin kirjoituksesta uutisoi muun muassa Mirror-lehti.

Nimimerkkiä "Chesternut" käyttävä nainen kertoo luulleensa, että nimi on harvinainen. Hän ei ollut kuullut ketään sanottavan Esméeksi yli 20 vuoteen.

Lastentarhaan tuli kuitenkin samanniminen tyttö. Nimeä tosin painotettiin eri tavalla.

Äiti kirjoittaa, että syyskuussa tytär aloittaa koulun, ja samalla luokalla tulee olemaan kaksi muutakin Esmée-nimistä tyttöä.

Nainen kertookin olevansa järkyttynyt nimen yleisyydestä ja tiedustelee muilta, onko hänen aikeensa muuttaa tytön nimi järjetön. Hän kertoo rakastavansa nimeä, mutta myös vihaavansa sitä, koska se on nykyisin niin tavallinen.

Omat kokemukset taustalla

Kirjoituksessaan nainen paljastaa myös, että hänellä on yleisestä nimestä henkilökohtaista kokemusta.

– Ehkä ylireagoin, mutta 1970-luvulla meitä samannimisiä tyttöjä oli samalla luokalla viisi ja päätin, etten ikinä anna oman lapseni kokea samaa. Nyt historia kuitenkin toistaa itseään, nainen kirjoittaa.

Nainen kertoo muuttaneensa oman nimensä heti kun se oli mahdollista. Hän kertoi vapisevansa aina kuullessaan oikean nimensä.

Äidin aikeille voimakasta vastustusta

Äidin kirjoitus herätti keskustelufoorumilla voimakkaita tunteita. Jotkut olivat kauhistuneita siitä, että nainen halusi muuttaa tytön nimeä tässä elämänvaiheessa.

– Olen pahoillani, mutta ajatus on järjetön. Hän on neljän vuoden eikä neljän kuukauden ikäinen ja on varmasti hyvin hämmentynyt, jos muutat hänen nimensä nyt, kirjoittaa eräs.

– Oletko sekaisin? Hän on neljän ikäinen! Et voi muuttaa hänen nimeään. Ei tytärtäsi haittaa olla yksi kolmesta samannimisestä. Se on hänen nimensä nyt, se kuuluu hänelle, kommentoi toinen.

– Etkö ottanut nimen yleisyydestä yhtään selvää aiemmin? Esmée on suositumpi nimi kuin luuletkaan ja kaukana harvinaisesta, ihmettelee kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja