Nimi ei tuntunut oikealta – äiti päätyi vaihtamaan lapsensa nimen jopa kolme kertaa

7:56

Äidin mukaan lapsen nimen voi vaihtaa aivan hyvin ennen kuin tämä aloittaa koulun, kertoo Kidspot. Osa kommentoijista on kuitenkin eri mieltä.

Osaako jo pieni lapsi kiusata? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Lapsen nimeäminen on varmasti yksi monien vanhempien vaikeimpia päätöksiä. Päätöksen vaikeuden koki ainakin neljän lapsen äiti Shona Sibary, joka päätyi vaihtamaan nuorimmaisensa nimen jopa kolme kertaa.

Brittiläisessä This Morning -ohjelmassa vieraillut Shonan mukaan se aika, kun lapsen nimi pitäisi päättää, ei välttämättä ole paras äideille, joiden hormonit ovat vielä aivan sekaisin.

Shona sanoo olevansa onnekas, että hänen kolmen ensimmäisen lapsensa nimeäminen onnistui ongelmitta. Neljännen kohdalla niin ei kuitenkaan käynyt.

Koko perhe kiisteli nimestä.

– Enää vain minä ja mieheni eivät olleet niitä, joilla on mielipide. Meillä oli kolme muuta lasta, joilla oli kaikilla myös vahvat mielipiteet, hän selittää.

Ensimmäinen nimi ei tuntunut oikealta

– Kaikki rakastivat nimeä Delphine, ja minä en ollut siitä varma, mutta suostuin, koska tavallaan kyllästyin keskustelemaan siitä siinä vaiheessa.

Kun lapsi syntyi, äiti oli kuitenkin varma, ettei tämän nimi ollut Delphine.

Shonalla olikin aluksi ongelmia tuntea yhteyttä lapsensa kanssa, ja hän yritti kutsua vauvaa eri nimillä löytääkseen tälle sopivan nimen, jota rakastaisi.

Lopulta äidin oli kuitenkin pakko jättää viralliset paperit lapsen nimestä, vaikka nimi edelleen kadutti häntä.

Delphinestä Dollyksi ja Dorothyksi

Pienenä Delphineä kutsuttiin usein Dollyksi, joten äiti päätti vaihtaa lapsen nimen. Viralliseksi nimeksi hän laittoi kuitenkin Dorothyn, mutta syntymätodistuksessa säilytettiin nimi Delphine, jotta lapsi voisi itse myöhemmin valita kutsumanimensä.

Monet eri nimet aiheuttivat hämmennystä muun muassa lääkärinvastaanotolla, mutta siitä huolimatta Shona on edelleen sitä mieltä, että lapsen nimen voi vaihtaa, kunnes tämä aloittaa koulun.

Nyt Shonan tytär on 8 vuotta, ja pitää enemmän Delphine -nimestä. Äidin mukaan nyt lapsi myös "näyttää Delphineltä".

Mielipiteet jakautuivat

Sosiaalisessa mediassa kommentoijilla on ollut eriäviä mielipiteitä äidin teosta. Osa pitää nimenvaihtelua perusteettomana, kuin lasta kohdeltaisiin omaisuutena. Osan mielestä nimenvaihtaminen taas ei ole iso juttu ollenkaan.

Ohjelmassa haastatellun asiantuntijan mukaan kannattaa miettiä, tekeekö nimenvaihdoksen itsensä vai lapsen takia.

– 4–8 kuukautta vanhat vauvat alkavat tunnistaa äitinsä ääneen, he alkavat kääntyä kuullessaan nimensä. Sen jälkeen nimen vaihtaminen kaksi tai kolmen kertaa voi jopa aiheuttaa jonkin verran hämmennystä, ei välttämättä vauvalle vaan koko huushollille, panelisti Judi Love sanoo.

Lähde: Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja