Äiti haki 6-vuotiasta lastaan esikoulusta – kuurupiilo sai karmean päätöksen: ”Antonio kuoli käsivarsilleni”

Lastaan saksalaisesta esikoulusta hakenut äiti joutui todistamaan poikansa kuoleman.

Saksassa asuva Elisa C. oli hakemassa 6-vuotiasta Antonio-poikaansa frankfurtilaisesta esikoulusta, kun tapahtui jotain hirveää.

Äitinsä kanssa piilosta leikkivä poika juoksenteli ympäriinsä, kun pukuhuoneessa välähti sininen valo. Elisa C. epäilee, että Antonio oli luultavasti koskettanut löysästi kiinnitetystä pistorasiasta lähtevää johtoa.

Antonio lensi saamansa sähköiskun voimasta huoneen poikki. Epätoivoisista elvytysyrityksistä huolimatta Antonio sydän oli jo pysähtynyt, kun ambulanssi saapui paikalle.

– Oli liian myöhäistä, Antonio kuoli käsivarsilleni, Italiasta kotoisin oleva Elisa C. sanoo The Sunin mukaan.

Esikoulu pysyy kiinni tutkinnan ajan

Murtunut Elisa C. syyttää tapauksesta esikoulua, joka oli ollut remontin alla kesän ajan. Lapsensa menettäneen äidin mukaan rakennustöitä ei ollut selvästi suoritettu loppuun.

Saksalaisen RTL-uutissivuston mukaan Antonion ruumiinavauksessa ei kuitenkaan löydetty näkyviä jälkiä sähköiskusta, minkä vuoksi lisätutkimuksia tarvitaan. Esikoulu pysyy kiinni tutkinnan ajan.

Elisa C. kertoo halunneensa vaihtaa Antonion hoitopaikkaa kolmen vuoden ajan. Nyt hän yrittää kerätä varoja lentääkseen Antonion ruumiin kanssa Italiaan hautajaisiin.


Antonion kuolemasta on uutisoitu myös australialaismedioissa. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Näin autat sähköiskun saanutta

Sähköiskussa kehon läpi virtaava sähkö voi aiheuttaa sydämen toiminnan häiriytymisen ja sydämenpysähdyksen, kertoo Terveyskirjasto. Sähkövirta kulkee sydämen kautta, kun se johtuu esimerkiksi kädestä käteen tai kädestä jalkoihin.

Ensimmäiseksi tilanteessa on tärkeää katkaista sähkö irrottamalla pistoke tai katkaisemalla päävirta sähkötaulusta. Jos sähkön katkaiseminen ei ole mahdollista, tulee sähköiskun saanut irrottaa mahdollisimman nopeasti sähkövirrasta. Auttajan kannattaa eristää itsensä esimerkiksi kumihanskoilla ja -saappailla, jotta hän ei itse saa sähköiskua.

Mikäli sähköiskun saanut henkilö on tajuton, tulee auttajan soittaa hätänumeroon 112 ja huolehtia uhrin hengityksestä ja sydämen toiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat