Äiti avasi tyttärelleen säästötilin – onnistui tallettamaan vain 54 euroa: "Meillä ei ole varaa"

Risa Kerslake haluaisi säästää rahaa tyttärelleen, mutta haave ei toteudu helposti. – Jos pelkkä vauvan saaminen maksaa 50 000 dollaria, vyötä joutuu kiristämään, hän kirjoittaa.

Oletko koskaan miettinyt, mikä pankkitalletus oikeastaan on? Yllä oleva video kertoo!

Risa Kerslake halusi säästää rahaa tyttärelleen, jota tällä olisi tulevaisuudessa pesämuna valmiina itsenäisen elämän aloittamista varten. Haaveen tiellä oli vain yksi pieni ongelma.

– Avasimme juuri säästötilin tyttärellemme. Tunsin painetta ystävieni taholta, jotka avasivat tilejä vauvoilleen, osa aloitti (säästämisen) jo raskaana ollessaan, ja tiesin, että minunkin pitäisi ryhtyä hommiin, Kerslake kertoo Romper-sivustolla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Siis tyttöhän on juuri täyttänyt kaksi, ja mitä kauemmin odotan, sitä enemmän pilalla hänen tulevaisuutensa olisi ilman sitä ihanan pehmoista taloudellista patjaa äidiltä ja isiltä, eikö? Ongelmana on vain se, että olemme veloissa koeputkihedelmöityshoidon vuoksi, joten meillä ei ole varaa säästää opiskelutilille.

Possussa oli vain 54 euroa

Kerslake onnistui avaamaan tyttärensä tilin säästöpossuun keräämillään kolikoilla.

– Noin kahden vuoden ajan hänen synnyinpäivästään alkaen olimme täyttäneet sitä lähinnä pudottamalla vaihtorahoja sinne, kun kävelimme tytön hoitohuoneen ohi. Täysi säästöpossu merkitsi, että oli aika viedä se pankkiin ja tallettaa rahat. Siellä oli jättimäiset 65,16 dollaria.

Summa on noin 54 euroa. Kerslake vitsaileekin, että lapsi saattaa saada rahalla yhden lukukauden kirjat sähköisessä muodossa noin vuonna 2033.

"Jos pelkkä vauvan saaminen maksaa 50 000 dollaria, vyötä joutuu kiristämään"

Kerslake itse ei saanut vanhemmiltaan rahaa korkeakoulutukseen, joka on Yhdysvalloissa maksullista.

– Ja minä selvisin ihan hyvin. Ja tyttäreni saa seurata minun jäljissäni. Hänellä ei itse asiassa ole vaihtoehtoa. Jos pelkkä vauvan saaminen maksaa 50 000 dollaria, vyötä joutuu kiristämään.

Kerslake ei kadu hoitoja, joiden avulla hän sai ihanan tyttärensä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Sanotaan, ettei rahalla voi ostaa onnea. Noin sanovat eivät varmaankaan tunne sitä onnea, jonka vauvan saaminen lapsettomuuden jälkeen tuo, Kerslake kirjoittaa.

– Mutta elämämme on dramaattisella tavalla erilaista kuin ennustimme sen olevan avioituessamme kymmenen vuotta sitten. Kun meillä on koeputkihedelmöityksen laina ja kolme opintolainaa päidemme päällä, meille jää hyvin vähän päivittäiseen elämiseen, säästämisestä puhumattakaan.

"Perhe on materiaa tärkeämpää"

Jotkut Kerslaken tuttavista ovat säästäneet tuhansia jo lastensa ollessa tarhaikäisiä. Kerslake tietää, että hänen tyttärensä ei tule olemaan rikas: hänen vaatteensa, lelunsa ja kirjansa tulevat alennusmyynneistä tai lahjoituksina.

– Mutta lopulta hänestä tulee tyttö, joka ei tahdo käytettyjä asioita. Hän haluaa kännykkää ja tunnettuja brändivaatteita – hänen ystävillään on niitä, enkä ole ihan varma, miten selitämme hänelle, että hänen vanhempansa halusivat häntä niin paljon, että olivat valmiita pilaamaan elämänsä taloudellisesti toistaiseksi vain saadakseen hänet. Tyttö ei tule välittämään siitä. Hän haluaa vain sen hiton älypuhelimen.

Hedelmättömyys ja hoidot kuitenkin opettivat Kerslaken säästäväiseksi. Hän oppi pärjäämään vähällä, säästämään ja etsimään tarjouksia.

– Se opetti minulle, että perhe on materiaa tärkeämpää ja että me voimme silti luoda muistoja perheen viikonloppureissulla ihan samalla tavalla kuin jos olisimme Disneylandissa ja käyttäisimme yhteensopivia paitoja, Kerslake kuvaa.

"Haluan voida antaa hänelle jotakin, kun hän täyttää 18"

Kerslake miehineen haaveilee toisesta lapsesta ja yrittää säästää tätä tavoitetta varten.  Tämän jälkeen hän haluaisi säästää tyttärelleen.

– Haluan voida antaa hänelle jotakin, kun hän täyttää 18, vaikkei tuo "jokin" olisi korkeakoulutus. Toivon, että kasvatamme hänet niin, että kun hän aikuistuu, hänellä on taidot, tiedot ja päättäväisyys mennä ja tehdä oma tulevaisuutensa, tehdä itsensä ylpeäksi, Kerslake kuvailee.

– Mutta ennen sitä: anteeksi, muksu. Me annoimme sinulle elämän. Joudut itse selvittämään loput.

Lähde: Romper.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja