Aiotko ostaa uuden puhelimen, TV:n tai tietokoneen? Tämä on paras aika mennä ostoksille

Uuttaa elektroniikkaa ostaessa saattaa käydä niin, että hetken kuluttua markkinoille tuodaan vielä uudempi kännykkämalli tai hienompi televisio kuin se, jonka äsken ostit tai hinnat muuttuvat roimasti. Uusien laitteiden tuomista kauppoihin tuskin voi koskaan ennakoida varmasti, mutta tiettyjä säännönmukaisia tuotteiden lanseerauksessa on.

Mikä on popsocket? Mihin sitä käytetään? Katso yllä oleva video!

Elektroniikkalaitteiden osto mietityttää usein, sillä kyseessä tuppaa olemaan kallis investointi. Yhtä oikeaa hetkeä tehdä hankintoja tuskin on olemassa, mutta jotain osviittaa voi saada eri yhtiöiden tavoista tuoda uudet tuotteet markkinoille tiettyinä vuodenaikoina.

Applella ja Samsungilla oma rytminsä

Jokainen älypuhelinfirma tuo uudet mallinsa markkinoille hieman eri aikoihin. Cnetin mukaan Apple tuo uudet kannettavat tietokoneet kauppoihin keväällä ja uudet iPhone-luurit syksyllä. Techadvisor-sivusto listasikin uusimman iPhonen lanseerauspäivämäärän vuosilta 2012–2015, ja jokaisena vuonna päivä ajoittui syyskuulle.

Samsungilla taas on ollut tapana kertoa uusista puhelimista ensi kerran helmikuussa Mobile World Congress -tapahtumassa. Uudet Galaxy -älypuhelimet yritys näyttäisi Techadvisor-sivuston mukaan tuovan markkinoille huhtikuun alkupuolella.

Google taas julkaisee uudet luurimallit yleensä lokakuussa. Muilla älypuhelimia valmistavilla yhtiöillä sykli on epäsäännöllisempi ja vaikeasti arvioitava.

CNBC-sivusto suosittelee hankkimaan uuden kännykän siinä vaiheessa, kun uusien lippulaivamallien julkaisusta on kulunut hieman aikaa. Kun tällöin ostaa uuden luurin, ei uudempaa versiota tule kauppoihin ihan heti.

Tietokoneilla oma sesonkinsa

Laptop.mag-sivusto tietää kertoa, että ainakin suuret yhdysvaltalaiset PC-tietokoneiden valmistajat tuovat uudet kannettavat markkinoille joko kouluunpaluusesonkina syksyn alussa, ennen joulua tai keväällä.

Techadvisor-sivuston mukaan kannettavien tietokoneiden sesonki on kuumimmillaan, kun vastavalitut opiskelijat rientävät kaupoille hankkimaan läppäreitä. Senpä vuoksi kelpo diilejä onkin yleensä tarjolla elokuussa.

Cnetin mukaan Applen kannettavista tarjouksia on harvemmin saatavilla, joten uuden ajankohtaa kannattaa miettiä pikemminkin tietokoneen ominaisuuksien mukaan.

Lykkää hetki uutuustelkkarin ostoa

Techadvisor-sivuston mukaan telkkareilla ei ole sen kummempaa parasta ostoaikaa, sillä niitä vaihdetaan paljon hitaammin kuin vaikkapa kännyköitä. Kuluttaja-lehti kuitenkin suosittelee, ettei uutta televisiota tulisi ostaa heti sen tultua myyntiin.

Uutuustelevisioita esitellään tyypillisesti tammikuussa ja uudet tv-mallit alkavat putkahdella markkinoille maalis-huhtikuussa. Sen jälkeen edellisen vuoden malleja myydään usein halvemmalla. Jos siis uusimmat ominaisuudet eivät kiinnosta, voi markkinoilta löytää kelpo television.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja