Ainakin sata ihmistä kuollut hääjuhlassa Irakissa

Ainakin sata ihmistä on kuollut hääjuhlassa syttyneessä tulipalossa Pohjois-Irakin al-Hamdaniyan kaupungissa, kertoo maan kansallinen uutistoimisto INA.

Lisäksi yli 150 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen. Kyseessä on INA:n mukaan alustava arvio tulipalon uhreista.

Silminnäkijöiden mukaan hääjuhlarakennuksessa oli satoja juhlavieraita palon syttyessä tiistai-iltana paikallista aikaa, kertoo BBC. Alustavien tietojen mukaan palo saattoi saada alkunsa ilotulitteista.

BBC:n mukaan Irakin pelastusviranomaiset ovat kertoneet toiselle irakilaismedialle rakennuksen tulenarkojen paneelien saattaneen edesauttaa palon syttymistä. Halpojen ja tulenarkojen rakennusmateriaalien vuoksi rakennus sortui osittain vain muutamia minuutteja palon syttymisen jälkeen, pelastusviranomaiset kertoivat.

Irakin pääministerin kanslia kertoi viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter), että viranomaisia on ohjeistettu antamaan kaikki apu turmasta kärsineille.

Maan terveysministeriö kertoi, että lääkintäapua on lähetetty alueelle Bagdadista ja muista maakunnista.

Tulipalo tapahtui Ninevehin maakunnassa, jonka asutuskeskukset kärsivät viime vuosikymmenellä Isisin hyökkäyksistä. Alueen kaupunkeja on hiljalleen jälleenrakennettu Isisin häätämisen jälkeen.

Irakin rakennus- ja liikennesektorilla jätetään turvallisuusstandardit usein huomiotta. Maassa tapahtuukin usein kuolemaan johtavia tulipaloja ja onnettomuuksia.

Vuoden 2021 aikana Irakissa syttyi ainakin kaksi tulipaloa, jotka johtivat yli 60 ihmisen kuolemaan.

Lue myös:

    Uusimmat