Aidon pommin Nurmijärven poliisiasemalle vienyt ja kirkon polttoa yrittänyt mies kertoi, että tekojen taustalla on "tuhoamisideologia"

Miestä syytetään myös tuhopoltoista. Hän myönsi teot ja kertoi valinneensa kohteet kristinuskon takia.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona mielentilatutkimukseen miehen, joka vei viime marraskuussa pommin poliisiauton viereen Nurmijärven poliisiaseman pihalla. Koeräjäytysten perusteella pommi oli toimintakuntoinen ja hengenvaarallinen, välituomiossa sanotaan.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta kahdesta murhan yrityksestä. Pommin laukaisumekanismin oli tarkoitus laukaista räjähde, jos räjähdettä liikutettaisiin, ja syyttäjä katsoo, että miehen tarkoitus oli tappaa paikalle tulleet poliisimiehet.

Mies on myöntänyt rakentaneensa räjähteen sekä vieneensä sen poliisiauton luo. Kirjallisessa vastauksessaan mies kuitenkin kiistää, että tarkoituksena olisi ollut tappaa poliiseja tai ketään muutakaan.

Mies on kertonut harrastaneensa pommien rakentamista noin vuoden ajan ja etsineen sitä varten tietoa internetistä. Miehen mukaan hän on kärsinyt pitkään harhoista ja muun muassa kannattanut saatananpalvontaan liittyvää "tuhoamisideologiaa".

Oikeus pitää tekoa suunnitelmallisena ja kokonaisuutena törkeänä muun muassa, koska se on kohdistunut poliisiin ja koska mies on hankkinut pommiin tarvikkeita pitkän ajan. Rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen se kuitenkin ottaa kantaa vasta mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Miestä syytetään myös tuhopoltoista Nurmijärvellä marras–joulukuussa. Mies on myöntänyt sytyttäneensä muun muassa Nurmijärven seurakunnan siunauskappelin ja yrittäneensä sytyttää tuleen Nurmijärven kirkon. Mies on myöntänyt teot. Oikeudessa hän kertoi himosta tuhopolttamiseen ja kohteiden valikoitumisesta kristinuskon takia.

Lue myös:

    Uusimmat