Mainos

Äidin riipaiseva päivitys huumeriippuvuudesta: "Se on elinikäinen taistelu"

Kuiville pääseminen kymmenen vuotta kestäneestä riippuvuudesta ei ole ollut äidille helppoa taival, mutta hän on pitänyt kiinni lupauksestaan vaikeuksista huolimatta. 

Yhdysvaltalainen Kira Torres kertoo olleensa tasan viisi vuotta ilman heroiinia. Facebookin Love What Matters-sivustolla jaettu tarina on erinomainen osoitus siitä, että kaikki on mahdollista, kunhan vain uskoo itseensä. 

Taistelua huumeiden ja rakkauden välillä

Pahimman riippuvuutensa aikoihin nainen kertoo nukkuneensa metroissa tai lentokentällä, mutta asiaan tuli muutos, kun hän tapasi nykyisen miehensä ystäviensä kautta. Mies pyysi Torresia vahtimaan lapsiaan ja saattamaan heitä kouluun, ja vastineeksi hän tarjosi naiselle lääkkeitä ja katon pään päällä. 

– Totta kai sanoin kyllä, koska Chicagon talvi kodittomana ei ole hauskaa. Minulla oli ainoastaan matkalaukku ja käyttämätön vaatekerta, jota raahasin mukanani kaikkialle, Torres kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian Torres huomasi rakastuvansa mieheen, joka oli pyytänyt häntä myös treffeille. Vaikka nainen oli luvannut miehelle yrittävänsä päästä kuiville, hänellä ei ollut aikomustakaan tehdä niin, vaan hän käytti aineita miehen ollessa töissä. Naisen touhut kuitenkin paljastuivat, kun yksi miehen lähellä asuvista ystävistä näki Torresin kulkevan aineissa pitkin katuja.

– Kaikki hänen ystävänsä sanoivat, että hänen ei pitäisi olla minun kanssani, koska olen narkkari, eikä asia tulisi koskaan muuttumaan.

Asiat saivat uuden käänteen, kun mies joutui autokolarin seurauksena sairaslomalle neljäksi kuukaudeksi. Torres ei voinut käyttää aineita salaa, joten näistä neljästä kuukaudesta tulivat hänen ensimmäiset kuukautensa kuivilla kymmeneen vuoteen.

– Olin sekaisin. Olin onnellinen Berton kanssa, mutta samaan aikaan olin masentunut ja koukussa, koska huumeet olivat elämäni rakkaus.

"Lapseni pitävät minut kuivilla"

Kun miehen oli aika palata töihin, Torres päätti kokeilla, miltä huumeet tuntuisivat pitkän ajan jälkeen. Aineiden vaikutuksen alaisena hän päätyi varastamaan ja joutui teostaan vankilaan. Telkien taakse päädyttyään hän sai tietää odottavansa lasta, mikä muutti hänen elämänsä täysin. Hän päätti tosissaan päästä eroon huumeista. Torres oli menettänyt jo kaksi vanhinta lastaan riippuvuutensa takia ja kieltäytyi menettämästä kuopustaankin.

Sen jälkeen, kun Torres voitti oikeusjutun ja pääsi vapaaksi, hän ei ole pyörtänyt päätöstään. Hän ja Berto menivät naimisiin ja nainen aloitti opintonsa uudelleen. Uusi elämä alkoi. 

– En ole varastellut tai käyttänyt heroiinia viiteen vuoteen, Torres toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Elän päivä kerrallaan. Lapseni pitävät minut kuivilla. Jos minulle tulee himoja, pitelen lapsia tiukasti sylissäni ja puhun asiasta ystävieni kanssa. Et voi pitää kaikkea sisälläsi, sillä jonain päivänä voit räjähtää.

Torresin mukaan on olemassa ainoastaan yksi asia, joka ihmisen pitää muuttaa yrittäessään pysyä kuivilla – kaikki.

– Se on elinikäinen kamppailu ja elinikäinen taistelu. Opetella uusia tapoja selviytyä pysyäkseen kuivilla, Torres toteaa.

Love What Matters -sivustolla jaetusta päivityksestä käy hyvin ilmi, kuinka paljon kuivilla olo on muuttanut naista. Vasemman puoleisessa kuvassa hän on juuri päässyt vankilasta, oikean puoleinen kuva on puolestaan otettu nyt, viisi vuotta myöhemmin.

Lähde: Facebook

***

0:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.