Äidin rangaistus jakaa mielipiteet – laittoi lapset istumaan hiljaa kaupan lattialle 10 minuutiksi: "Tätä äitiä sietää ylistää"

1:29

Louise Palai rankaisi 6-vuotiasta Alisaa ja 7-vuotiasta Ebonya kaupassa antamalla heille aikalisän. Pian rangaistustaan suorittavien tyttöjen kuvasta tuli viraalihitti.

Videon äiti joutui lentokentällä käsittämättömään tilanteeseen: hänen piti todistaa, että erivärinen poika on todella hänen lapsensa.

35-vuotias äiti joutui somemyräkän silmään rankaistuaan lapsiaan. Louise Palai pani 6-vuotiaan Alisan ja 7-vuotiaan Ebonyn istumaan lattialle kaupassa, kertoo Ladbible.

"En voinut antaa heidän käyttäytyä näin julkisella paikalla"

Perhe oli ostamassa illallistarpeita, ja tytöt juoksivat ympäri kauppaa. Palai pyysi heitä rauhoittumaan, mutta se ei auttanut. Ebony melkein törmäsi toiseen asiakkaaseen.

– En menettänyt hermojani, mutten voinut antaa heidän käyttäytyä näin julkisella paikalla. Menin hiljaa heidän luokseen, vein heidät rauhallisemmalle alueelle hedelmä- ja vihannesosastolla ja käskin heidän istua alas. He katsoivat toisiaan, mutta eivät riidelleet. He istuivat risti-istunnassa katsoen hyllyyn päin, päät alhaalla, Palai kuvailee.

"Tein tämän vain rauhoittaakseni heitä"

Osa muista asiakkaista tuijotti Palaita; osa nyökkäsi hänelle kuin kannustaakseen häntä.

Palai otti kuvan tyttäristään, koska halusi heidän muistavan, mitä häiriökäytöksestä voi seurata.

– Tein tämän vain rauhoittaakseni heitä. Se on taktiikka, jota olen käyttänyt ennenkin, ja se toimii. Kun he olivat rauhoittuneet, selitin heille, miksi panin heidät istumaan; selitän heille aina, miksi heitä rankaistaan. Kumpikin ymmärsi, pyysi anteeksi ja antoi minulle sitten halauksen. He oppivat läksynsä ja jatkoimme ostoksia.

Palai lähetti kuvan ystävälleen kertoakseen, mitä oli tehnyt. Ystävästä idea oli hyvä. Hän julkaisi kuvan Facebookissa.

Yhtäkkiä Palain teosta tuli ilmiö.

"Jos lapsesi on tuhma, häntä pitäisi rankaista heti"

Palai sai kuvan vuoksi satoja positiivisia kommentteja, mutta myös haukkuja siitä, että nolasi lapsensa. Suuri osa kommentoineista kuitenkin piti aikalisärangaistusta juuri sopivana kasvatusmuotona. 

– Hänen ei tarvitse puolustella rangaistustaan. Hoitakaa omat asianne, jos ketään ei satuteta. Jos haluatte kasvattaa hänen lapsiaan, alkakaa maksaa elatusmaksua, Tom Poh vitsailee Facebookissa.

– Olen varma, että ihmiset, jotka valittavat hänen rangaistuksestaan, olisivat ensimmäisenä valittamassa, jos lapset juoksisivat ympäriinsä huutaen eikä hän tekisi asialle mitään. Hän toimi hyvin! Vanhemmat antavat lastensa päästä pälkähästä liikaa nykyisin, Fay Richards kirjoittaa.

– Työskentelen supermarketissa ja joudun sietämään lapsia, joita vanhemmat eivät valvo. Tätä äitiä sietää ylistää, Moira Rodrigues kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Palain mukaan tytöt ymmärsivät toimineensa väärin, pyysivät anteeksi ja kaikki oli hyvin.

– Mielestäni, jos lapsesi on tuhma, häntä pitäisi rankaista heti – koska jos teet sen vasta kotona, saatat unohtaa, tai lapsi voi unohtaa, mitä teki väärin.

"Pieni määrä tiukkaa rakkautta on hyvä asia"

Aikalisä-metodia Palai kertoo käyttävänsä vain harvoin.

– Jos he hölmöilevät kotona, käske heidän istua portaiden askelmalla kymmenen minuuttia, tai otan heiltä jonkun elektronisen laitteen pois. He eivät ole koko ajan tuhmia, vain joskus, kuten kuka tahansa lapsi.

Tytöt ovat oppineet kokemastaan ja käyttäytyivät viimeksi kaupassa hyvin.

– Pieni määrä tiukkaa rakkautta on hyvä asia. En koskaan, ikinä, rankaisisi lapsiani fyysisesti, mutta tämä metodi toimii. Haluan lasteni käyttäytyvän asiallisesti julkisilla paikoilla ja kasvavan kunnioittaviksi aikuisiksi.

Lähde: Ladbible.com, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja