Mainos

Äidin karu video vauvan uimakoulusta saattaa järkyttää – uskaltaisitko tehdä näin omalle lapsellesi?

"Hän kääntyy ja pelastaa itsensä ja kelluu yli puolitoista minuuttia. En näe, miten siinä voisi olla mitään negatiivista", sanoo äiti.

Video puolivuotiaasta vauvasta käyttämässä Infant Swimming Resource -tekniikkaa pelastaakseen itsensä hukkumiselta voi tuntua karulta katsottavalta joistakin. Vauvan äiti ei kuitenkaan hätkähdä saamastaan kielteisestä palautteesta.

On kenties helpompi ymmärtää, miksi floridalaisäiti Keri Morrison halusi välttämättä, että hänen Josie-vauvansa menisi uimakouluun, kun tietää perheen taustan. Morrisonin Jake-poika nimittäin hukkui 2-vuotiaana mentyään ulos kodin takaovesta ja pudottuaan laiturilta.

Mutta voiko puolivuotias vauva todella estää hukkumisensa? Infant Swimming Resource -tekniikan avulla kyllä. Ja tämä video todistaa sen, niin vaikeaa kuin sitä voikin olla katsoa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Josie on opetellut ISR-tekniikan avulla kääntymään vedessä selälleen. Tämän vauva näyttää myös videolla. Käännyttyään pikkuinen kelluu rauhallisesti selällään.

– Näet puolivuotiaan vauvan istumassa portailla leikkimässä, mikä voi olla tilanne tosielämästäkin. Hän putoaa, kääntyy ja pelastaa itsensä kelluen yli puolentoista minuutin ajan. En näe, miten siinä voisi olla mitään negatiivista, Morrison sanoi Today Show'n haastattelussa.

Tunteellinen äiti lisäsi, että toivoisi voivansa mennä ajassa taaksepäin, jotta voisi laittaa poikansakin uimatunneille. Äiti on vannonut, etteivät hänen kaksi tytärtään koe samaa kohtaloa kuin veljensä.

Amerikkalaisten lastenlääkärien mukaan uimatunnit eivät takaa minkään ikäisen lapsen "hukkumattomuutta". Siitä huolimatta 1–4-vuotiaat selviävät veden varasta todennäköisemmin, jos he ovat käyneet kunnollisilla uimatunneilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Parenting

Katso myös muut turvallisuusvinkit vauvoille:

1:16

0:44

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja