Ahkerasti treenaava Mari Sainio: Liikumme myös perheenä

Mari Sainiolla on monta ammattia, joista yksi on liikunnanohjaaja. Sainioiden perheessä eletäänkin terveellistä arkea, vaikka kerran viikossa jokaisella onkin lupa herkutella kunnolla.

Julkkis Big Brotheria syksyllä juontanut Mari Sainio siirtyi ohjelman päätyttyä takaisin toisen ammattinsa pariin. Tv-kameroiden edestä nainen hyppäsi vetämään ryhmäliikuntatunteja, minkä lisäksi hän myös suunnittelee niitä itse. Sainio kertoo MTV.fille, että tulossa on hänen itsensä ideoima, uudenlainen ryhmäliikuntatunti.

– Ihmiset ja etenkin keski-ikäiset naiset ovat selvästi innostuneet viime aikoina tanssillisista tunneista ja etenkin sellaisesta helposta joraamisesta, jossa askeleilla ei ole niin väliä.

– Olenkin ideoinut Dance party -nimistä tuntia, jossa tanssitaan erilaisten musiikkien tahtiin. Sillä tunnilla pulssi on korkealla ja hiki lentää aivan varmasti, Sainio paljastaa.

Vuodenvaihteen ja uudenvuodenlupausten jälkeen moni suomalainen toivoo saavansa liikuntakärpäsen pureman. Joulukilojen karistajat huomataan myös saleilla, missä tunnit ovat alkuvuodesta täydempiä kuin koskaan.

Sainio on huomannut, että hetken innostujat karisevat kelkasta viimeistään helmikuun aikana. Naisella on kuitenkin tarjota selkeä ohje siihen, miten hetkellisestä päähänpistosta saa jalostettua pysyvän rutiinin.

– Kannattaa etsiä niin kauan että löytää lajin, josta oikeasti pitää. Nauttia pitää, pakkopullaa touhu ei saa olla! Maailma on pullollaan lajeja, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleinen liikuntamuoto, Sainio kannustaa.

Kerran viikossa herkutellaan kunnolla

Sainion tulee jo työnsä vuoksi harrastettua tehokasta liikuntaa kymmenisen tuntia viikossa, joten vapaa-ajalla naisen ei tarvitse paljon huhkia. Koko perheen kesken vietetyt liikuntahetket ovat kuitenkin asia erikseen, ja niihin liikunnanohjaajallakin riittää työviikon päätteeksi energiaa.

– Olemme alkaneet luistella yhdessä, sillä kaikki poikamme pelaavat lätkää – pienimmätkin ovat jo kiekkokoulussa.

– Itse luistelin juuri ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen, ja alkuun sain kyllä roikkua kaukalon laidoissa. Häntäluu oli sen jälkeen hellänä, Sainio nauraa.

Yhdessä liikkumisen lisäksi Sainioiden perheessä myös syödään terveellisesti, ainakin arkena. Silloin suositaan puhtaita luomu-raaka-aineita ja kartetaan eineksiä. Myös sokerit ja valkoiset jauhot Sainio kiertää mieluiten kaukaa.

Kerran viikossa kaikki rajoitukset saa kuitenkin hyvällä omallatunnolla unohtaa:

– Silloin jokainen meistä saa syödä ihan mitä mieli tekee. Itse herkuttelen mieluiten suklaalla!

Lue myös:

    Uusimmat