Ahdistavatko kauppojen joulunavaukset? Tee vastaisku ja järjestä sellainen itse!

Kaupan joulunavaus on tungosta täynnä ja heräteostoksiin tulee tuhlattua turhaa rahaa. Mitäpä, jos järjestäisitte tänä vuonna oman joulunavauksenne kodin rauhassa?

Jos inhoat tungosta ja väenpaljoutta, ei kannata raahautua paikalle, kun kaupat ja kauppakadut avaavat joulun tulevina viikonloppuina. Järjestä sen sijaan oma joulunavaus kotonasi, kaikessa rauhassa. Kotoisassa joulunavauksessa olennaisena osana on netti, jota kautta voit samalla hoitaa joululahjat pois huolesta.

Kymmenen vinkkiä kotoisaan joulun aloitukseen:

1. Asenna kotiisi jouluvalot ja muutama joulukoriste. Valot ja koristeet tekevät joulun. Yksikin valo riittää, älä ota stressiä. Jos sinulla ei vielä ole jouluvaloja, käytä hetki joulunavausillastasi ja tilaa valot nettikaupasta.

2. Pyhitä joulunavaukselle koko ilta. Huolehdi, että muut perheenjäsenet ovat paikalla eikä kellään ole erityisiä kotitöitä. Pyykkikoneen linkousääni ei siivitä kovin hyvin joulun tunnelmaan.

3. Kutsu ystäviäsi joulun avaukseen. Ystäväperhe tai muutama hyvä ystävä tekee illasta hetkessä juhlan. Yhteisöllisyys on osa joulunavausten ja -tapahtumien viehätystä.

4. Tarjoa glögiä ja piparia. Joulun herkut tuovat paitsi joulun makua myös tuoksuja.

5. Sytytä takkatuli. Tästä ihanuudesta et kaupan joulunavauksessa pääse nauttimaan. Takan puutteessa runsas kynttiläkokoelma riittää tekemään tunnelman.

6. Kuuntele joululauluja. Iloiset joululaulut kuuluvat joulukauppoihin. Kotona saat kuitenkin itse valita musiikkisi. Mikäli omaa levykokoelmaa ei ole eikä Spotifystä löydy mieluisia kappaleita, netissä on lukuisia jouluradioita, jotka soivat jopa ympäri vuoden.

7. Kauppojen joulunavauksissa on tarkoitus myydä tavaraa, mutta kotona voit tuhlaamisen sijaan ihailla säästämiäsi ropoja. Jos lahjoja on kuitenkin hankittava, kiertele nettikauppoja ja anna huomiota erityisesti alennustuotteille.

8. Kauppojen jouluikkunoiden sijaan rakentakaa sellainen itse koko perheen voimin tai tehkää vaikka joulunäytelmä.

9. Tapaa joulupukki netissä. Jos et pääse joulunavausfiilikseen ilman joulupukkia, voit aina tavata hänet netissä. Joulupukin virallisilta nettisivuilta www.joulupukki.fi löytyy joulupukin nettiTV, jossa saat nähdä joulupukkisi. Joulupukkiaiheisia videoita taas löytyy tuhansittain YouTubesta ja jouluiset klassikkoelokuvat ovat pullollaan tunnelmaa.

10. Nauti rauhasta! Kauppojen joulunavaushärdelliin verrattuna oma kodikas joulunavauksesi voi olla rauhallinen, seurallinen ja jouluinen ostoshetki, jossa ei tunneta ruuhkaa, kiirettä, kuumuutta eikä lasten itkua. Jouluostoksistakin voi nauttia!

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja