Ahdistaako viikkosiivous jälleen? Kokeile tätä!

Yritätkö jälleen vältellä viikkosiivousta tietokoneen äärellä? Mitäpä jos hoitaist sen tällä kertaa pikana? Tiedämme kaikki, että sinulla olisi mukavampaakin tekemistä, joten kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla voit hoitaa touhun puolessa tunnissa.

Kotona on pakko välillä siivota, eikä viikonloppua ole mukava aloittaa sotkun keskellä. Kun olet tehokas, ikävä touhu hoituu puolessa tunnissa!

Ennakoi

Ovatko lasten lelut usein levällään ja eteinen kaaoksen vallassa? Taatusti tiedät, mitkä ovat teidän taloutenne pahimmat sotkukohdat, joten ennakoi ja panosta niihin: varaa esimerkiksi suuret säilytyslaatikot leluille ja eteisen kenkäkasalle, jonne ne on helppo siivota nopeastikin.

Vie mennessäs, tuo tullessas

Vanha sanonta pitää paikkansa myös siivotessa: Järjestele tavarat pikavauhtia siten, että kun viet yhtä tavaraa paikalleen, napppat toisen mukaasi ja laitat sen samalla sinne, minne se kuuluukin.

Näin saat kotisi järjestykseen pikapikaa, eikä sinulla ole enää muuta tehtävää kuin pölyjen pyyhintä, imurointi ja vessan puhdistus.

Järjestä koti joka ilta

Näin viikon perussiivous on nopeampi hoitaa. Siivoa esimerkiksi keittiö joka ilta, niin se ei muodostu kaaokseksi.

Ole tehokas

Päätä, että siivoat mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti puolen tunnin ajan – laita vaikka herätyskello soimaan puoleksi tunniksi. Kun tiedät, että sinulla on vain puoli tuntia aikaa, keskityt touhuusi kunnolla, etkä jää lajittelemaan valokuvia tai jynssäämään ikkunoita.

Tee siivoamisesta mukavaa

Kuuntele hyvää musiikkia, palkitse itsesi lasillisella kuohuvaa tai ota touhu kuntoilun kannalta – mikä tahansa lisämotivaattori on luvallista!

Älä pyri täydellisyyteen

Tarvitseeko lattiat todella mopata joka viikko ja peilit pyyhkiä puhtaaksi pölyistä viikoittain? Päätä, mihin haluat panostaa – laiskottelukin on tärkeää, sillä sen avulla nollaat viikon työkuormaa. Riittäisikö siis perusteellisempi siivous joka toinen viikko ja pikasiivous joka toinen viikko?

Aina ei tarvitse tehdä putipuhdasta, riittää että teillä näyttää siistiltä ja teillä on mukava olla kodissanne. Unohda siis turha nipotus.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja