Ahdistaako pikkuvessa? Lue kätevät sisustusvinkit

Tuskailetko päivittäin ahtaan vessa vuoksi? Jos vessasi muistuttaa enemmän vaatekomeroa kuin itse saniteettitilaa, voi muutama muutos sisustuksessa muuttaa tilanteen.

Pienestäkin vessasta voi luoda viihtyisän tilan muutamilla helposti toteutettavilla muutoksilla. Suureen remonttiin ei tarvitse ryhtyä, vaan muutoksen voi toteuttaa muutamassa päivässä.

Suosi vaaleaa

Laatoittamalla tai maalaamalla koko vessan kattoa myöten vaaleaksi saat avaruutta pieneen tilaan. Valitse vaaleat tekstiilit tai yksi huomioväri, joka toistuu esimerkiksi matossa ja käsisaippuoissa.

Peilit tuovat tunnetta lisätilasta

Jos vessan seinälle sopii peli, sen kannattaa olla mahdollisimman suuri ja mieluiten ulottua lattiasta kattoon. Jos ison peilin asentaminen on mahdotonta, voi samaa vaikutelmaa luoda useilla pienillä peileillä, jotka voi asetella samalle seinälle.

Jarruttele sisustuksessa

Sisusta vessa minimalistisesti. Jätä näkyville vain muutama kaunis esine, kuten kaunis saippuapullo, tuoksutikut tai kynttilä.

Mieti valaistusta

Valo vessaan tulee yleensä pelikaapin valaisimesta. Mieti, voisiko sen korvata jollain toisella valonlähteellä, esimerkiksi useammalla kattoon upotettavilla led-valoilla. Myös katosta roikkuvat pienet valaisimet tuovat tunnelmaa.

Viherkasvi piristää

Huonekasvi vessassa, miksi ei? Viherkasvit tuovat raikkautta ja elävyyttä pieneenkin vessaan. Jos ajatus orkideasta tai muusta ruukkukasvista vessassa on vieras, asettele muutama kaunis oksa omaan maljakkoon ja laita se käsienpesualtaan reunalle.

Ota esimerkkejä ravintoloista

Kauniissa ravintolassa sisustus jatkuu yleensä vessaan saakka. Poimi ideoita ammattilaisten sisustamista vessoista, kun käyt ulkona syömässä.

Lue lisää:

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat