Affleck ja Garner erosivat vasta 10-vuotishääpäivän jälkeen – vaikuttaa miljoonaomaisuuden jakoon

Hollywoodin tunnetuimpiin näyttelijäpariskuntiin lukeutuvat Ben Affleck ja Jennifer Garner tiedottivat erostaan myöhään tiistaina Suomen aikaa.

Affleckin ja Garnerin romanssi alkoi vuonna 2003 ja naimisiin he menivät vuonna 2005. Pitkän liiton rakoilusta alkoi liikkua huhuja jo viime vuonna, mutta vasta tiistaina pari ilmoitti eroaikeistaan. Mielenkiintoista asiassa on se, että he tiedottivat erostaan vain päivä kymmenvuotishääpäivänsä jälkeen.

Vaikka kymmenen vuoden avioliitto saattaa olla monelle myös henkinen merkkipaalu, on tähtiparilla ollut myös järkisyyt pysytellä yhdessä kymmenvuotishääpäivään asti.

Us Weekly -lehti raportoi, että kymmenen vuoden avioliiton merkkipylväällä on parille oikeudellisia merkityksiä. Kalifornian lain mukaan kymmenen vuoden liitto on niin pitkä, että sillä voi olla vaikutuksia puolison saamaan tukeen.

– Jos on ollut naimisissa kymmenen vuoden ajan, niin halutaan varmistaa, että vähemmän tienaava osapuoli ei joudu taloudellisiin vaikeuksiin. Noin pitkä liitto osoittaa, että puoliso on investoinut paljon liittoon ja hänellä on näin ollen oikeus elatusapuun, Los Angelesin Loyolan lakikoulun professori Jessica Levinson selventää lehdelle.

Tähtiparin tapauksessa tämä elatusapuun tarkoittaa sitä, että Garnerilla tulee luultavasti olevaan oikeus suurempaan osuuteen Affleckin arviolta noin 75 miljoonan dollarin eli noin 67 miljoonan euron omaisuuteen.

– Käytännössä Kaliforniassa alle kymmenen vuoden avioliitossa vähemmän tienaava puoliso voi saada tukea vain noin puolet liiton pituudesta. Jos taas liitto on kestänyt yli kymmenen vuotta, voivat tuomarit määrätä elatusapua niin pitkälle ajalle, kuin tarpeellista.

Perusteluna toimintatavalle on se, että pitkissä liitoissa vähemmän tienaava puoliso on saattanut usein luopua urastaan ja työstään perheen etujen nimissä. Levinson kuitenkin korostaa, että tuomarit katsovat jokaista eroa yksilökohtaisesti.

Garnerilla ja Affleckilla on kolme lasta. Violet, 9, Seraphina, 6, ja Samuel, 3. Pariskunta on yrittänyt sovittaa yhteen työaikataululujaan, mutta Garner on myös ollut paljon kotona.

– Olen ollut nyt pitkään kotona. Tänä keväänä on minun vuoroni mennä töihin. Ben on ollut hyvin kiireinen ja olen iloinen hänen puolestaan. Päätin jäädä kotiin ja kannustin häntä tekemään kaikki roolit, Garner kertoi toimittajille maaliskuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja