Äärettömän uhanalaiset hyeenakoirat pääsivät irti safaripuistossa Britanniassa – raatelivat kuoliaaksi 16 eläintä

Uhanalaiset hyeenakoirat pääsivät pakenemaan aitauksestaan Britannian Bewdleyssä sijaitsevassa West Midlandin safaripuistossa, ja seuraukset olivat tuhoisat.

Kaksitoista hyeenakoiraa pääsi pakenemaan aitauksestaan, kun viime viikon lopulla ja tämän viikon alussa Brittein saaria ja Euroopan luoteisosia moukaroinut Ciara-myrsky antoi kyytiä myös eläinten aitauksille.

Hyeenakoirat pääsivät livistämään naapuriaitauksiin ja ne raatelivat hengiltä kuusitoista muuta eläintä. Kuusi tapetuista eläimistä oli harvinaisia persialaisia peuroja ja kymmenen puolestaan harjalampaita.

Ei vaaraa yleiselle turvallisuudelle

Safaripuiston tiedottajan mukaan tapahtumat sattuivat helmikuun yhdeksäntenä päivänä, kun myrsky iski kunnolla alueelle. Hän kuitenkin huomauttaa, että vaikka hyeenakoirat pääsivät karkaamaan omasta aitauksestaan, iillä ei ollut missään vaiheessa mahdollisuutta pois eläinpuiston alueelta.

– Tästä ei missään vaiheessa ollut mitään vaaraa yleiselle turvallisuudelle, eikä ollut vaaraa, että eläimet olisivat päässeet poistumaan puiston alueelta.

Safaripuiston työntekijät ovat todella surullisia siitä, että useita eläimiä kuoli.

– Henkilökuntamme on läheisissä tekemisissä eläinten kanssa, joten tämä on suuri suru meille kaikille, tiedottaja kertoi.

Karanneet hyeenakoirat on saatu palautettua omaan aitaukseensa vahingoittumattomina.

Hyeenakoira on erittäin uhanalainen

Hyeenakoirat eivät ole läheistä sukua hyeenoille, vaikka niin voisi nimen perusteella arvella. Suomessa kyseisiä eläimiä kutsutaankin myös nimellä savannikoirat.

Luonnonvaraisena hyeenakoiria elää Afrikassa Saharan eteläpuoleisella alueella, ja aikoinaan ne ovat olleet hyvin yleinen eläinlaji.

Nykyään niiden määrä on kuitenkin laskenut rajusti ja Maailman luonnonsuojeluliitto onkin määrittänyt hyeenakoiran tilan erittäin uhanalaiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja