Äänikuningatar Elina Valtonen keventäisi Helsingin kuntaveroa ja ottaisi lisää velkaa: "Turha maksattaa yhdellä sukupolvella"

2:44
Ymmärtääkö porvaristo köyhiä ja syrjäytyneitä? Katso videolta Elina Valtosen vastaus.

Elina Valtosta äänesti sunnuntain kuntavaaleissa 15 785 helsinkiläistä.

Kokoomus on painottanut olevansa huolissaan kuntien ja Suomen valtion velkaantumisesta. Kuntavaalien äänikuningatar, kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen kuitenkin sanoo, että Helsingissä velkaa voitaisiin ottaa nykyistä enemmän.

– Olen itse jopa sitä mieltä, että velkaa saisi ollakin. Voitaisiin tehdä tilaa tulevaisuuden investoinnille ja infralle. Sellaista on turha maksattaa yhdellä sukupolvella, kun on tarkoitus tehdä vuosikymmeniksi eteenpäin kasvavaa kaupunkia, Valtonen kertoi Viiden jälkeen-ohjelman haastattelussa.

Samalla hän haluaisi keventää Helsingin kuntaveroa prosenttiyksiköllä.

– Verotusta madaltaisin sen takia, kun se kohdistuu työhön.

Valtosen mukaan koko Helsinkiin tarvitaan monimuotoista yritystoimintaa ja lähipalveluita. Ihmisillä tulisi olla myös varaa käyttää palveluita.

– Käydä ravintolassa, pesulassa ja synnyttää myös uudenlaisia innovaatioita, hän luettelee.

Katso pääkuvan videolta Valtosen vastaus: Ymmärtääkö porvaristo köyhiä ja syrjäytyneitä?

Äänikuningatar ei aluksi aikonut lähteä ehdolle

Kuntavaaleissa yli 15 000 ääntä kerännyt Valtonen ei ollut aluksi lähtemässä kuntavaaleissa ehdolle lainkaan avioeronsa vuoksi.

– Mietin, onko minusta lähtijäksi. Minulla oli hankala elämäntilanne ja arvioin, että en ole ikinä aikaisemmin ollut kuntavaaleissa ehdolla ja sekin, että olin muuttanut Helsinkiin, Lepomäki avaa.  

Kirsi Pihan vetäytyminen ja Juhana Vartiaisen lähtö pormestariehdokkaaksi kuitenkin muutti mielen.

– Lähdin sen takia, kun meillä tapahtui pormestariehdokasmuutos. Ajattelin, että nyt pitää pistää tulta koneeseen. Oli upeaa, että Juhanasta saatiin pormestariehdokas ja toivottavasti pian pormestari.

Kokoomus oli selkeästi Helsingin suurin puolue, ja Vartiaisesta tullee pääkaupungin seuraava pormestari. 

Lue myös: 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja