Vaalien äänikuningatar Elina Valtonen yllättyi tuloksesta itsekin: "Tuntuu edelleen aika uskomattomalta"

4:26
Katso koko Elina Valtosen haastattelu videolta!

Valtakunnan äänikuningatar Elina Valtonen sai kuntavaaleissa miltei 16 000 ääntä. Hän lähti kisaan mukaan kuntavaalien osalta ensikertalaisena.

Valtonen paljastaa MTV Uutiset Liven haastattelussa, että äänivyöry oli yllätys.  

– Kieltämättä pari tuntia sain nukuttua ja tuntuu edelleen aika uskomattomalta, mutta nöyrästi kiitän luottamuksesta ja kyllähän tämä tuo aika paljon voimaa tätä tulevaa työtä varten.

Valtonen on syntyjään helsinkiläinen ja hän aloittaa syksyllä kaupunginvaltuustossa paluumuuttajana. 

Kokoomukselle vaalikevät oli Helsingin osalta vaikea, kun pormestarikisassa ehdokas vaihtui vielä aivan viime metreillä yllättäen. Ensin Valtonenkin ajatteli olevansa nämä vaalit sivussa, mutta hankala tilanne muutti suunnan.

– Se oli oikea päätös, me kokoomuksessa teimme huikean tuloksen kuntavaaleissa. Ihmiset aidosti haluavat antaa mandaatin sille, että kuntataloutta ja maan taloutta lähdetään laittamaan kuntoon, jotta ihmisille saadaan lisää mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Ehdokasasettelu onnistui

Valtonen pitää hyvää ehdokasasettelua puolueen vaalimenestyksen salaisuutena. Kokoomus sai valtakunnallisesti eniten ääniä kuntavaaleissa. 

– Minun vaaliteemani on ollut, että kaikki on mahdollista ja tämän äänimäärän perusteella alan kohta itsekin uskoa siihen.

– Meidän pitää tehdä sellaista mahdollistavaa politiikkaa, joka antaa ihmisille eväitä riippumatta lähtökohdista tavoitella unelmiaan. Tämä on se minun politiikan kantava periaatteeni ja sen eteen olen valmis tekemään töitä Helsingin kaupunginvaltuustossa.  

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja