Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Vasemmistoliiton ääniharava Minja Koskela pesi tuloksellaan puolueen puheenjohtajankin: "Tuntuu todella hurjalta"

"Tuntuu todella hurjalta"– Minja Koskela nousi ensikertalaisena vasemmiston ääniharavaksi Helsingissä 6:15
Minja Koskelaa on kuvailtu myös äänekkääksi feministiksi. Miten feminismi tulee näkymään valtuustotyössä? "Sen pitää olla kaiken päätöksen teon perusta"

Minja Koskela, 33, nousi vasemmistoliiton ääniharavaksi Helsingissä 5600 äänellä. Koskela uskoo sosiaalisen median olevan osa vaalimenestyksen reseptiä.

Enemmistö suomalaisista tuskin tunsi henkilöä nimeltä Minja Koskela ennen eilistä kuntavaalien tulosiltaa. Hän pesi äänimäärällään muun muassa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) Koskela vei voiton äänimäärissä myös vasemmistoliiton huippusuositusta puheenjohtaja Li Anderssonista.

– Kyllähän tämä tuntuu omasta mielestäni myös todella hurjalta, Koskela sanoo MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

– Päivä on ollut aikamoista ihmettelyä ja pyöritystä. Luulen että yksi syy menestykseen on se, että tätä työtä on tehty niin pitkäjänteisesti. Aloitimme kampanjan syyskuun ensimmäinen päivä ja siitä lähtien työtä on tehty strategisesti.

"Nämä olivat somevaalit"

Koskelalla on noin 13 000 seuraajaa Twitterissä ja yli 17 000 Instagramissa. 

– Uskon että näissä vaaleissa sosiaalisella medialla on ollut kaikille todella suuri merkitys, koska voidaan perustellusti sanoa, että nämä ovat olleet somevaalit. Ne ovat myös olleet sellaisia kanavia, joita olen tykännyt käyttää. Tuntuu että olin siinä vahvoilla lähtökohtaisesti.

Koskela otti somessa hiljattain kantaa keskusteluun työviikon pituudesta.

Keskustelu käynnistyi Huawein suomalaisjohtajan esittämistä ajatuksista nykyistä pidemmästä työviikosta. Koskela totesi tuolloin kaikkien tietävän sanomattakin, että "työntekijän ja työnantajan välinen valtasuhde ei katoa semanttisella kikkailulla mihinkään." 

– Työnantajalla on valtasuhde suhteessa työntekijään. Työntekijä on aina se, joka joutuu neuvottelemaan työnantajan kanssa. Kyllä se näinpäin enemmän menee.

Koskelan mukaan viimeaikainen poliittinen kehitys on sen suuntaista, että yleissitovia työehtosopimuksia halutaan murtaa.

– Se myös kertoo siitä, että valtasuhdetta ja siihen liittyvää peliä vähätellään. Se on valtasuhde.

Näet Minja Koskelan koko haastattelun videolta. Siinä hän kertoo myös käsityksensä feminismistä.

Lue myös:

    Uusimmat