Mainos

Aalto-yliopiston Terviö Suomen talous-Nobelistista: "Hän on todella luova ja joviaali tyyppi"

Aalto-yliopiston taloustieteen professori Marko Terviö tuntee Bengt Holmströmin väitöskirja-ajoiltaan. Holmström oli toinen Terviön väitöskirjan ohjaajista Massachusetts Institute of Technologyssa MIT:ssä.

– Hän on todella luova ja joviaali tyyppi, jonka kanssa on helppo jutella, toteaa Terviö.

Taloustieteilijöille Bengt Holmströmin Nobel-palkinto ei ole yllätys.

– Kaikki taloustieteilijät jo tietävät, että saa Holmström Nobelin tai ei, hän on sen kaliiberin tutkija, toteaa Terviö.

15:21

Holmströmin tutkimukset "oppikirjakamaa"

Käytännössä Holmströmin tuntevat maailmassa kaikki, jotka ovat opiskelleet taloustiedettä vähänkään peruskursseja pidemmälle. 

– Holmströmin tutkimusten tulokset ja menetelmät ovat osa sitä kaanonia, jota kaikille opetetaan. Se on oppikirjakamaa, sanoo Terviö.

1:28

Terviön mukaan Holmstömin tärkeimmissä tutkimuksissa on pohdittu, miten kannattaa tehdä yhteistyötä tilanteessa, jossa eri osapuolilla on asiasta erilaista tietoa. 

– Ne ovat tosi vaikeita asioita, joita ei aikaisemmin järjestelmällisesti pystytty tutkimaan ja funtsimaan tilanteista, missä on samanaikaisesti epäsymmetristä informaatiota, selittää Terviö.

– Eri ihmiset tietävät erilaisia asioita, on epävarmuutta, eikä ihan kaikkia asioita pystytä sopimaan. Hän on tutkinut, miten tällaisissa tilanteissa kannattaisi tehdä yhteistyötä ja mitkä ne ongelmat ovat, Terviö selittää.

1:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.